Ко из грешака и историје не извуче праве поуке, осуђен је да му се несрећа понови, рекао је писац и председник Српског покрета обнове Вук Драшковић у емисији Телескопија на Телевизији Црне Горе.

Он истиче да је идеја о “српском свету”, која се сада појављује, фалсификат, заправо идеја Русије. Убијеђен је да та идеја не може заживети, те да само “неки лудак” може да покуша да је оствари, јер би дошло до новог крвопролића.

Драшковић каже да се одједном појављују неке снаге, неки људи, који би желели да врате Црну Гору у 90-те, да пониште референдум.

“Главни медији су антирежимски, телевизијски канали већински српски, да не набрајам даље, а онда се говори о некаквој диктатури човека чија странка никада није владала сама него у коалицији. Ја не разумем ни Ђукановића, када каже да је ДПС изгубио. Није тачно, по свим мерилима запада ДПС је победник.

Друга је ствар што не може да формира владу. На другој страни имамо 16 партија и СПЦ који сви заједно, уз невиђену пропагандну и подршку медија из Србије успели су да освоје само један мандат више и сада проглашавају некакву победу,” каже Драшковић.

Он каже да не зна да ли су делови српске службе или се пак руска служба ГРУ мешала у изборе у Црној Гори.

Додаје да је 99. била угрожена сигурност и његова и Ђукановића.

“Морам вадити Црну Гору из чељусти ове немани, то ми је рекао Ђукановић, кад сам са њим полетао са аеродрома из Дубровника, јер га је седми батаљон држао на нишану и желео да га обори. То је била ЦГ 99. да смо полетели из Подгорице вероватно би смо од једне ракете обојица страдали,” каже он.

Оставите Коментар