Црногорски председник Мило Ђукановић подржао јеј јуче, како је рекао, обнову дијалога Београда и Приштине у најскоријем року, како би се, како је казао, показала одговорност према региону и његовој европској перспективи.

Ђукановић је то рекао у разговору с дипломатским представником Приштине у Подгорици Скендером Дурмишијем, којег је примио у опроштајну посету, истакавши и да ће Црна Гора настојати да буде конструктиван партнер, свесна деликатности тог питања и његовог значаја за стабилност региона у целини.

„Црна Гора пажљиво прати догађаје на Косову, са позиције пријатељских односа суседа, али и са жељом да проблеми који постоје у региону добију што пре епилог у интересу свих“, рекао је Ђукановић, саопштено је из његовог кабинета.

Оценио је да ступање на снагу Споразума о граници, отварање Развојног центра Црногораца на Косову, као и именовање почасног конзула, процеси су који су учврстили поверење и унапредили сарадњу.

Ђукановић је, додаје се, истакао да ће Црна Гора „наставити да подржава стабилност и просперитет Косова и његову даљу европску интеграцију“.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар