Председник Црне Горе Мило Ђукановић оболео је од коронавируса и има тежу клиничку слику болести.

Мило лежи болестан од коронавируса већ два дана и у веома је тешком стању, али црногорски државни врх је одлучио да заташка ову информацију. Мило се не појављује у медијима, а званична саопштења у његово име шаљу се из кабинета као да је све у најбољем реду.

Мило се обратио за помоћ Москви и Француској да му пошаљу лекове против коронавируса.

Подсећамо да је Црна Гора последња признала да има оболеле од коронавируса те да је Мило поставио потпредседника црногорске Владе Милутина Симовића на чело тима за борбу против коронавируса, иначе Симовић је магистрирао на сејању компира.

Симовић је остао упамћен по изјави да Црној Гори нису потребни респиратори које им је понудила Србија на поклон.

У Црну Гору је јутрос стигао контигент помоћи из Турске коју је послао Ердоган.

“Ради се о 50.000 медицинских маски, 1.000 заштитних одела и 1.000 тестова. Турска је раније донирала 1.000 тестова, помоћ у транспорту исто толико из Kине и обезбедила превоз црногорских грађана из те пријатељске земље”, саопштено је раније из кабинета Мила Ђукановића.

Државни врх Црне Горе је одлучио да вест о здравственом стању Мила Ђукановића заташка од јавности због већ свакако негативног рејтинга који прати Мила последњих пола године од како је усвојен закон усмерен против Српске цркве у Црној Гори.

Оставите Коментар