Директор Атлас групе и одбегли бизнисмен Душко Kнежевић, синоћ је у емисији Kлуб А специјал са Иреном Татар, ексклузивно саопштио да је снимак „плаве торбе“ послао Милу Ђукановићу, како би председник Црне Горе знао шта га чека.

На питање новинарке Татар, како коментарише то што се у јавности све више спекулише, да је одустао и затајио са објављивањем снимака и доказа који указују на високу корупцију у државни органима, Kнежевић каже:

„Ја сам снимак прво послао Милу Ђукановићу да би знао шта га чека. Нудим му да се повуче са власти и да напусти Црну Гору. Било би најпаметније за њега да се као Јелљцин мирно повуче, седне у авион и да оде. То га молим у име старог пријатељства“.

Kнежевић је казао да сву документацију и снимке које има мора паметно да распореди.

„Ја сам рекао, да је све ово рат, а не само једна битка. Та битка се преклопила са Закон о вероисповести, када су почеле литије и молебани ја сам схватио да морам да подржим Цркву. Сигурно је да имам свој план и програм како за предстојеће изборе. Друго, на тим снимцима имам доста људи који су ми пријатељи, па морам да водим рачуна о њима. Ту су афере са Брајовићем и афера са торбом Мила Ђукановића. Имам и неке нове доказе, тајне рачуне Мила Ђукановића. Такође, имам доказе који су везани за референдум, доказ који су од државног и виталног интереса. Морам добро да проценим, а посебно са људима у Великој Британији који ми дају подршку и који су моји саветници. Режим Мила Ђукановића нећу оставити на миру, нека сви они коју сумњају у мене нека буду сигурни да ћу ићи до краја, уверава Kнежевић.

Он је посебно нагласио да сада није време за то, као и да није прави моменат да се врати у Црну Гору, јер како истиче, „криминалној хоботници Мила Ђукановића ништа не верује“.

„У овом моменту немогућ је мој повратак у Црну Гору, мој план је да се вратим до краја године када се заврше парламентарни избори. Они се плаше самог чина суђења и изношења чињеница, тако да би за њих било јако лоше да ја дођем у Црну Гору у изборној години. Не постоје те гаранције који они мени могу да дају да дођем, јер ја тој криминалној дружини и банди ништа не верујем, каже Kнежевић, преноси ИН4С.

На питање новинарке Ирене Татар, да ли је добијао неке неформалне понуде да заустави сав процес разоткривања корупције у Црној гори, Kнежевић каже:

“ Па било је, не могу сад да откривам имена. То су углавном страни инвеститори у Црној Гори, који су забринути за дешавања у нашој држави и који се плаше за свој капитал. Реч је о неколико инвеститора са Средњег истока, кинески инвеститори. Они су покушали да ми понуде њихове добре услуге, међутим ја сам све то одбио, рекао је Kнежевић.

--

Leave a Reply