Поводом најаве нашег председника Александра Вучића да ће после избора у Србији позвати Мила Ђукановића да посети Републику Србију, мислим да за тим нема потребе. Тог дана на улицама Београда окупило би се неколико стотина хиљада забринутих грађана, жељних да се разрачунају с архинепријатељем Ђукановићем. Поставља се питање како би полицијске снаге у Београду уопште тог дана могле да одржавају ред и чему бисмо сви били изложени?

Поред тога, Република Српска би требало да донесе одлуку да забрани улазак Ђукановићу како не би могао да се упути у Сребреницу да још једном понизи српски народ. Уколико Ђукановић крене у Српску преко административних прелаза у Херцеговини, одмах га треба вратити назад. Ако крене преко сарајевског аеродрома, треба га истог момента кад дође до Републике Српске вратити у Федерацију БиХ. А уколико се у Сребреницу упути хеликоптером, Република Српска треба да изнађе начин да приземљи хеликоптер или приведе Ђукановића када се спусти на земљу и депортује га односно депонује у Црну Гору.

Ђукановић ће сваку пружену руку ујести. Вучић и Додик то сигурно знају. Једина комуникација коју ми Срби можемо имати са Ђукановићем је да га упозоравамо на казну која следи, а његов субјективни осећај треба да буде да се осећа као прогоњена звер. Само то је саслужио.

Др Александар Раковић

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here