У Црној Гори после пораза ДПС-а у родном граду њеног актуелног председника и Мила Ђукановића, спроводе се озбиљне анализе и воде расправе ко је изгубио а ко добио у Никшићу, односно коме је након избора дошао крај, а коме је почетак краја. А заправо је главно питање ко је тренутно јачи, ДПС који има више подршке појединачно, а ни једног савезника, или коалиције које појединачно имају мање подршке, али им је савезништво нераскидиво, јер их спаја идеја о декриминализацији државе и економском напретку.

Сва питања која Мило Ђукановић својим изјавама за медије поставља народу, а по највише сам себи, како би се оправдао за оно што по свему судећи следи у предстојећем периоду за ДПС, најбоље је коментарисао међународни стручњак за геополитику Даниел Сервер са универзитета „Џон Хопкинс“, којег је одлазећи режим у Црној Гори радо и често знао да користи за своје дневне политичке потребе. Ипак, Сервер је поводом три кључна питања ове расправе коју је, хтео то или не, покренуо Ђукановић, јасно и недвосмислено саопштио свој став, при чему парафразирамо неке делове. Прво – Ђукановић је изгубио јер је народ уморан од њега и његовог ДПС-а. Друго – Резултат у Никшићу се може и мора  сматрати Ђукановићевим  губитком, а победом актуелне већине у Подгорици. Треће – Вучић је добро прошао…

Ово пак није саопштио нико из „српског и црногорског света“, не, него западни професор са америчког универзитета, што се може посматрати кроз призму пораза ДПС-а, другог за редом, због чега се мора посегнути за западним менторима, како би се народу показало да су исти они који су 30 година подржавали Ђукановића и даље ту. Тако се у ова два дана у том смислу фабрикују три бесмислене поруке кампање за Ђукановићевим бекством од болног сусрета са великим поразом у Никшићу. Такве поруке имају за циљ да презентују циљаним гласачком телу да је Ђукановић изгубио, али да није губитник, јер губитник истина може и да победи ако призна пораз не понижавајући истину, што овде није случај, јер из централе ДПС-а проверавају поруке које смо запамтили још од парламентарних избора у августу прошле године – „Ојачали смо поразом“, „Преживели“, „Опет ћемо ми бити стари“, што је све до пораза у Никшићу и могло „да поје воду“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Са друге стране, класична замена теза која се пласира од бившег режима, односно да Губитниник није Ђукановићев него коалиција За Будућност Никшића, предвођена Демократским фронтом, која је победила као и у августу, даје одговор на друго кључно питање: Да ли се Ђукановићев борио за ДПС у Никшићу, или се борио против ДФ-а и других до прекјуче опозиционих странака, које су на челу са ДФ-ом непоткупљиви, чисти и поштени у захтевима пред народом, што их аутоматски сврстава као странке неподобне за коалицију са ДПС-ом.

Управо из наведених разлога је овај пораз Ђукановића и ДПС-а болан колико и тежак, са трајним последицама, јер је Андрија Мандић остао најјачи у већинском блоку, а Ђукановић без снаге да сам или с другим формирају власт. И још једна теза која провејава из Ђукановићевог кабинета, по којој је ДПС увећао број бирача, а коалиција За будућност изгубила је апсолутно нетачна. Јер је ДПС изгубио један број бирача са својим коалиционим савезницима у односу на август, а Коалиција за будућност није ништа изгубила оним сто су однели са собом они које је она створила. ДПС није створио ништа, и то је истина, а ове истине тешко боле оне са скривеним намерама, које су јасне као дан. Јасно је да сваки дан без власти боли, али је истина увек ослобађајућа, истина је у народу, у једном гласу, у помисли да већ сутра може бити боље, за нас, нашу децу, за Будућност.

Извор: Националист

1 KОМЕНТАР

  1. 1000 članova DPS-a kupovalo glasove. Pogledajte snimak kako policija čuva one što kupuju glasove. NIko ne govori da DPS plaća svojim simpatizerimada glasaju za njih. Kada se makne Katnić treba svei da odgovarju jer je ovo teško krivično djelo pa neka i dalje rade sramne postupke

Оставите Коментар