Да је Ђукановић кренуо у нови „напад“ на Србе и СПЦ потврдио је Јанко Милатовић, председник ОО НСД Никшић.

Ражим Мила Ђукановића наредио је да се у градовима где је ДПС на власти уклони новогодишња расвета и то баш на дан када Срби славе „православнуи нову годину“. Наводно, први који се одазва овој благо речено „болесној“ наредби је Никшић, тачније танмошњи ДПС који влада општином.

Милатовић је саопштио да је никшићки ДПС одлучио да баш данас Никшић не може бити окићен за празник који прослављају Срби и сви они православни становници који дочекују Божић 7. јануара

  • Навикли смо на очите изливе србофобије од стране ове власти. Последњи и највидљивији је свакако тзв. закон о слободи вероисповести. Међутим, да би нам показали да у србофобији не заостају за својим газдама, из никшићког ДПС-а су одлучили да баш на данашњи дан, када православни верници дочекују нову годину по јулијанском календару, у народу познатију као Српска нова година ( мали Божић), раските град Никшић, јер по њиховом интелектуално импотентном поимању света и међуверских и међунационалних односа, Никшић не може бити окићен за празник који прослављају Срби и сви они православни становници који дочекују Божић 7.јануара – појашњава Милатовић.

Сасвим је јасно, додаје он, колико се кумровачки ђаци и њихови наследници разумеју у веру и верски календар, а као прилог свему изреченом можемо додати да се њихови „верници“ крсте левом руком“.

  • Ово је још један показатељ србофобне политике овог режима, иако је пре неколико дана председник ОО ДПС-а извесни Митровић рекао да Црна Гора треба да буде и црногорска и српска пођеднако, али ето не дају то они који излазе на литије. Евидентно је да та изјава није ништа друго до обична флоскула, којом је ДПС покушао на један аматерски начин прикрити своју србофобију, која је евидентна на сваком кораку, на сваком месту, и у сваком облику, почевши од привођења људи због српске заставе, преко већ поменутог закона, дискриминације српског језика (који говори највећи број грађана) а завршно са дискриминацијом при запошљавању у државним органима оних који се изјашњавају као Срби – каже Милатовић.

Не смемо, такође, заборавити, додаје он, ни сраман однос локалног јавног сервиса РТВ НK, која је вероватно у складу са препорукама из врха локалног ДПС-а, спиновала како су мирни учесници литије поломили новогодишње украсе, али је та информација врло брзо демантована.

  • Није било тешко да се утврди да је локални јавни сервис изрекао грубу неистину, па зашто не би рекли и лаж. Но, проћи ће и ово, само треба бити упоран и истрајан у борби коју смо започели, јер је свака сила за века, само Божја довека! На крају, свим грађанима православне вероисповести желимо срећну Православну нову годину – рекао је Милатовић.

Оставите Коментар