Политичка превирања у Будви, која су почела прошле недеље, данас су настављена. Одборници опозиције (који су уз у Црној Гори владајућу ДПС) после неуспелог покушаја да уђу у локални парламент, изгласали смену општинске власти на седници одржаној у хотелу!

У СО Будва није, како је било најављено, одржана седница Скупштине коју је сазвала опозиција која тврди да има већину и право по статуту да то уради. Пошто им је било онемогућено да уђу у локални парламент, одборници су отишли до сале апартмана „Лимун“ на Словенској плажи и ту су одржали са које је проглашена смена власти.

Опозициони одборници, њих 17, тако су изгласали смену градоначелника Будве Марка „Бата“ Царевића (блок странака Демократски фронт, просрпски оријентисан) и целог општинског руководства. Они су за в.д. градоначелника изабрали Владимира Булатовића из Црногорске странке.

Опозицију у овом црногорском приморском граду чине Демократска партија социјалиста Мила Ђукановића и још неколико партија, које су се удружиле у циљу да смене локално руководство града. У томе им је помогао и „отцепљени“ одборник Стеван Џаковић, који је био мета напада незадовољне групе грађана и доскорашњих политичких сабораца, који су га оптужили за „издају“, „продају“ и слично.

Одборници предвођени ДПС-ом раније данас су дошли до локалне скупштине, али им није успело да у њу уђу.

Наиме, председник будванског парламента Kрсто Радовић (Демократска Црна Гора) као што је и обећао, на скупштинским вратима сачекао је новоформирану већину од 17 одборника. Радовић им је поручио да немају легитимитет да одрже седницу и уђу у салу и Скупштине.

Претходно је Одборница Црногорске Анђела Ивановић затражила од Радовића да им дозволи одржавање седнице, што је он одбио наводећи да је седница незаконито сазвана, те да могу одржавати своје скупове.

Он им је поручио и да је по статуту града седница заказана за 29. јул и да тек тада може да се расправља о њиховим захтевима.

После обраћања Радовића, одборници опозиције су напустили Скупштину. Потом су отишли у будвански хотел.

Насилних покушаја да се уђе у локални парламент није било.

Радовић је раније упозорио одборнике опозиције да ће кривично одговарати ако покушају насилно да уђу у салу и одрже, како он каже, незаконито сазвану седницу. Такође, рекао је и да ће скупштинска сала бити закључана.

Подсећамо, прошле недеље догодили су се инциденти испред шатора који је био привремено постављен како би се у њему одржала седница локалне скупштине, а уз поштовање здравствених мера због епидемије корона вируса.

Иначе, две политичке стране се међусобно оптужују за коруцију и немар, а рачун СО Будва је у блокади.

Оставите Коментар