Душко Kнежевић, некадашњи пријатељ и финансијер Мила Ђукановића, из егзила у Лондону, открива да би неприкосновени владар Црне Горе могао уочи Божића да падне са власти јер је Законом о слободи вероисповести самом себи потписао смртну пресуду!

Kнежевић не искључује могућност да се кандидује на председничким изборима:

  • Чим се стекну услови и одбаце кривичне пријаве против мене радо ћу истаћи своју кандидатуру. Посебно ћу радо стати на црту Ђукановићу. За разлику од њега који зна само да отима, ја знам како да стварам, како да запослим људе, како да дођемо до здравог капитала и како да на најбољи начин искористим своје међународне контакте. Kако год, обећао сам себи, па онда и грађанима Црне Горе да ћу разоткрити криминал прве фамилије и да ће Ђукановић платити за све што је учинио свом народу и својој земљи. Он зна шта ја о њему знам, само још не зна шта све од тога имам документовано.

Он верује да је дошао крај Ђукановићу.

  • Готов је… Пре него што смо мислили – каже Kнежевић и открива од ког снимка Мило „највише стрепи“. – То он најбоље зна. Вероватно је у питању велика плава спортска торба пуна новца, коју он узима и односи. исто је место и исти кадар у којем је већ био његов шеф кабинета Славољуб Миго Стијеповић. Ако неко мисли да се премишљам, поновићу по ко зна који пут: то је снимак који ће бити објављен када проценим да је најпогоднији за то. Моја је мисија да срушим Ђукановића. То ћу и урадити – рекао је Kнежевић.

Подсећа да је хајка на њега почела према налогу Ђукановића.

  • Припрема терена за моју дисквалификацију и покушај инкриминације кренули су још 2015. у медијима под контролом Ђукановића. То је била увертира за широко организовану акцију, у коју су упрегнули тужилаштво, Привредни суд и Централну банку. Зато сам на време предузео све кораке да се припремим за битку. Неке снимке је узело моје обезбеђење. Сумњам да су завршили код мог пратиоца Влатка Рашовића, који је после претњи пристао да буде заштићени сведок против мене. Завршио је обуку у ФБИ и био је човек од поверења Вукашина Мараша и Андрије Јовићевића. Њихов проблем је што је Рашовић те снимке пре хапшења уступио једној страној обавештајној агенцији – каже одбегли бизнисмен.

Kнежевић је још једном нагласио да има евиденцију о плаћању рекета:

  • Све је евидентирано. Милиони су у питању. Да бих могао да радим, морао сам да их носим у ДПС код њихове благајнице Милке Вујовић, а повремено сам их давао директно Ђукановићу или преко Стијеповића, који је обичан курир. И то је тако трајало 25 година уочи сваких избора. Мимо новца за изборе, референдумску и НАТО кампању, плаћао сам им луксузна путовања, поклањао луксузну робу и уметничке слике. То је Црна Гора, без рекета нико од већих привредника није могао да ради. Тако је и данас.

Он појашњава која се мафија зове „грандовска“ и због чега.

  • То је група која у Ђукановићево име води његов први сарадник Милан Роћен. Имали су локал „Гранд“ у којем су се окупљали, па су тако и добили име грандовски клан. Осим са криминалцима, повезани су са важним људима из полиције, а новац перу преко грађевинарства. Имају монопол на све уносне грађевинске послове које даје Влада. То је најмоћнији криминални клан под контролом прве фамилије, са којим је повезан и специјални тужилац Миливоје Kатнић. Реновирали су један део Спортског центра у Подгорици и назвали га „Бемаx арена“, где је недавно одржан конгрес ДПС-а. Рекао сам да су били задужени да окупе политичке мртваце, будући да су тамо дошли ретки гости из иностранства, и то све они који су безначајни. Тако су им звезде на конгресу били Вук Драшковић и Ненад Чанак.

Оставите Коментар