Предсједник Црне Горе и ДПС-а Мило Ђукановић дао је зелено свијетло за медијски и политички напад на имовину Српске православне цркве, која је последња линија одбране српског народа у Црној Гори. Овим је потврђено писање Борбе да се након пресуде за монтирани “државни удар”, спрема напад на СПЦ.

Сви вјерски објекти који су били имовина Црне Горе прије губитка њене независности и припајања Kраљевини Срба, Хрвата и Словенаца 1918. године, а који касније нијесу на одговарајући правни начин прешли у својину неке вјерске заједнице, биће препознати као државна имовина. То је предвиђено предлогом закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница, који је утврдила Влада.

Јасно је да су “никад бољи односи двије државе од постојања”, прешли фазу тихог рата.

Рачуница Ђукановића и ДПС-а је јасна, вјерују да је Србија бити окренута рјешавању статуса Kосова и Метохије и да је сада погодан тренутак за медијски напад на званични Београд, кроз отварање разних монтираних афера.

У том контексту треба гледати најновију спиновану, наводну свађу Александра Вучића и митрополита Амфилохија.

АНБ је кренуо у релализацију медијске кампање да се отвори фронт између актуелне власти у Београду и СПЦ у Црној Гори, како би се ослабио утицај цркве.

“То је дио плана ДПС-а, тачније Ђукановића, да се унесе раздор међу српском популацијом и да се тај корпус ослаби. Зато треба гурати “свађу” и правити раздоре тамо гђе их нема, само да се убаци црв сумње међу српски корпус јер само кад се он разједини, режим ће лакше завршити причу око преотимања храмова”, открива наш саговорник.

Оставите Коментар