Председник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да центри ван те земље користе Српску православну Цркву у Црној Гори како би свргли актуелну црногорску власт и истакао да ће истрајати у обнови Црногорске православне цркве.

Ђукановић је рекао и да држава неће да приватизује светиње.

Он је у интервјуу за Прва тв рекао да је СПЦ у првом тренутку кренула са, како каже, манипулативном идејом да „обрани светиње од Црне Горе која их је изградила“.

„Али, појавиле су се и друге адресе које су заинтересоване за све ово, које су се сјетиле да покушају да поправе оно што нијесу успјеле 2016. године. Посегло се наравно за црквом која им је посљедњи адут који је уведен на политички терен како би дошло до промјене власти у Црној Гори. Зато је врх СПЦ багателисао разне добре понуде, а усмјераван од међународних адреса, јер је све једноставније ако се промијени власт“, навео је он, преноси ЦДМ.

Каже да СПЦ мора бити одговоран субјект у Црној Гори и да се мора понашати у складу са законима земље.

Напоменуо је да никада није рекао да је Амфилохије на челу „лудачког покрета“.

„У свим разговорима са Амфилохијем прецизно сам казао да мислим да је важно за будућност Црне Горе успоставити јединствену православну Црне Горе, која ће објединити православни живаљ у нашој земљи. Врло увјерено ћу до посљедњег даха радити на обнови Црногорске православне цркве“, рекао је Ђукановић.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар