Захваљујући поверљивим изворима из врха Демократске партије социјалиста (ДПС), којима је прекипело да буду саучесници у дугогодишњем уништавању црногорске државе и народа, дошли смо до сазнања да криминална хоботница ДПС и у време „короне“ бестидно ради пуном паром на новим пројектима пљачкања осиромашеног народа и стицања још већег богатства!

Наиме, кључни човек за „прљаве“ послове господара Црне Горе Мила Ђукановића, бизнисмен Зоран Бећировић – Ћоћо је упркос пандемији интензивно ангажован на подручју Будве, где покушава да отклони све процедуралне и административне проблеме са општинским властима и обезбеди грађевинске дозволе за рачун руског олиграха Олега Дерипаске!

Према добро обавештеним изворима Ђукановић је својевремено у једној од „светлих фаза“ у њиховим комплексним односима омогућио Дерипаски да на подручју општине Будва купи грађевинско земљиште површине око 500 хиљада квадратних метара по цени десетоструко мањој од тржишне, где руски олигарх планира изградњу велелепне виле и хотелских комплекса са директним приступом морској обали. Како сазнајемо Бећировић је уверио све заинтересоване стране за изградњу овог комплекса, односно и Ђукановића и Дерипаску, да ће успети да изађе на крај са градским властима и да ће издејствовати грађевинску дозволу. Међутим, за сада Бећировићу једину главобољу задаје околност да се део локалитета предвиђеног за изградњу луксузног хотелског комлекса, као културна баштина, налази под заштитом УНЕСКА, па је актуелно преокупиран проналажењем најадекватнијег начина да превари УНЕСКО и омогући градњу и на овој спорној локацији.

Са друге стране, у ширем смислу ситуације у криминалној мрежи ДПС овакво постављање и позиционирање Бећировића према Дерипаски представља један од узорка који је довео до распиривања сукоба између Ђукановића и његовог дугогодишњег саветника Милана Роћена. Наиме, Роћен је у дугогодишњем сукобу са Бећировићем још из периода када је као црногорски дипломата у Руској Федерацији, мислећи да на то има пуно право, захтевао проценат од свих уносних криминалних послова које је у овој држави водио и организовао Бећировић. Ово одбијање Роћен никад није заборавио Бећировићу, па сада Бећировићево позиционирање и поправљање односа са Дерипаском види као директну претњу да би овај сналажљиви оперативац „за прљаве послове“ могао да се наметне као нови главни посредник у контактима између Ђукановића и утицајних руских кругова, на чему је Роћен протеклих деценија заснивао свој политички утицај и финансијско благостање.

--

Leave a Reply