Подсетимо, председник Црне Горе је казао да Црној Гори треба православна црква, која ће објединити и Србе и Црногорце, да би како је рекао, сачувала свој идентитет.
Изјавивши да је Црној Гори потребно да формира своју цркву како би заокружила свој национални и духовни идентитет, Мило Ђукановић је заправо признао да је све што ради бестидни пројекат најгорег конвертитства које није до краја завршено и да заправо црногорска нација још увек не постоји, оценио је посланик и функционер СНС Владимир Ђукановић

  • Потопуно је невероватно у 21. веку да имамо ситауцију да држава ствара цркву, притом, веома је занимљиво да једна крајње атеистичка власт као што је власт Мила Ђукановића, власт поптуних безбожника који о цркви имају јако лоше мишљење, да они стварају цркву – рекао је Владимир Ђукановић.

Он је истакао да у тој, како каже, сулудој изјави Микла Ђукановића има и неке среће, јер је ипак несвесно признао да је све, у суштини што ради, запаво некакав пројекат и да нема формирану нацију и национални идентитет, те да му је потребно да вештачки себи ствара цркву да би створио национални идентитет.

  • Мило Ђукановић је тиме, заправо, показао сву бестидност својих поступака, али је и позвао Србе да се бране од насилног наметања конвертитства – истакао је он.

Црногорски Закон о слободи вероисповести, који је усвојен 27. децембра, предвиђа да држава постаје власник свих верских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од верских заједница стварни власник.

Усвајање тог закона наишло је на отпор верника СПЦ у Црној Гори због чега су организовани масовни протести широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

Оставите Коментар