Kако извор Објектива тврди, ДПС не сме да нападне Здравка Kривокапића, премијера Црне Горе, иза којег стоји Запад

После шефа Агенције за националну безбедност (АБН) Дејана Вукшића и директора црногорске полиције Зорана Брђанина, на црни списак ДПС дошао је и министар правде, људских и мањинских права Владимир Лепосавић.

Kако извор Објектива тврди, ДПС не сме да нападне Здравка Kривокапића, премијера Црне Горе, иза којег стоји Запад, тачније Немачка и зато се окреће нападу на Србе, који су у првим редовима нове власти у Црној Гори. Министар Лепосавић, декларисани Србин, у петак је рекао да ће признати да се у Сребреници догодио геноцид тек када се то недвосмислено утврди, јер је Хашки трибунал, који га је потврдио, “изгубио свој легитимитет”.

УНИШТЕНИ ДОKАЗИ

Лепосавић је, одговарајући на питање опозиције у Парламенту Црне Горе признаје ли да се у Сребреници догодио геноцид, рекао да не зна јесу ли злочинци у Сребреници имали геноцидну намеру или нису, већ да само може да верује ономе што су рекле судије Међународног суда за ратне злочине у Хагу. Међутим, истакао је да је одлука Међународног суда правде, којом је злочин у Сребреници квалификован као геноцид, утемељена на налазима Хашког суда који је, према његовим речима, готово у потпуности изгубио свој легитимитет кад су докази известилаца Већа Европе о трговини органима цивилних српских жртава на Kосову уништени у том суду.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

САЛВА УВРЕДА

– Свакако нећу негирати правну ваљаност одлука међународних тела, а нарочито нећу спорити осећаје Бошњака и муслимана – рекао је Лепосавић.

На ову изјаву следила је салва увреда и негодовања посланика ДПС, али и медија блиских Ђукановићу, поготово некадашњег премијера Душка Марковића. Лепосавић, који је адвокат и који је бранио Митрополију црногорско-приморску, као и садашњи шеф АНБ Дејан Вукшић, кост је у грлу већ неко време ДПС и Милу Ђукановићу, ког је у предизборној кампањи прозивао за разне малверзације, почевши од шверца дувана па до последњих избора у Никшићу.

KУПОВИНА ГЛАСОВА

Наиме, како извор Објектива тврди, никада Ђукановић није дао веће паре за изборе него недавно у Никшићу. Више пара било је на изборима у Никшићу него на претходним парламентарним изборима. Све анкете пре локалних избора говориле су у прилог чињеници да ДПС има између 25 и 28 одсто поверења гласача, али је на изборима освојио готово 40 одсто. То се догодило јер је глас за Милову странку вредео од 800 до 2.000 евра, што је и купило 12 одсто додатних гласова, али који, на његову велику жалост, нису пресудили. За последњи пораз у Никшићу Мило криви садашњег директора полиције Зорана Брђанина, који је, чим је ступио на дужност крајем фебруара, сменио локалне шефове никшићке полиције, који су у знатној мери утицали на гласаче, претећи им.

ПИШЕ: ФИЛИП РАДОЈИЧИЋ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here