Митрополит црногорско приморски СПЦ Јоаникије потврдио је јуче да ће његово устоличење 5. септембра бити на Цетињу, упркос позивима да због подигнутих тензија оно буде измештено.

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић истиче да у позадини ове хајке и екстремизације Цетиња стоји управо Мило Ђукановић.

– И у сличним приликама, када је био у ситуацији да изазове немире у Црној Гори, он никада није отворено стао, нити предводио људе са којима је касније управљао. Он само гледа да заштити себе, да се дистанцира од људи са којима управља другом руком. Случај је и са Вељовићем, његовим актуелним саветником – прича Мандић.

Мило Ђукановић, како Мандић каже, покушава да надигра своје политичке противнике, а његово заказивање овог тела, јесте заштита себе и подстицање екстремизованих појединаца да тај свечани и велики чин устоличења оспоре.

– Највећа одговорност је на Влади Црне Горе, Цетиње је мало место, и ако се они понесу професионално на Цетињу, нико не мора да брине – објашњава Андрија Мандић за ТВ Пинк.

Како истиче, оно што забрињава парламентарну већину јесте то, што и даље постоје људи који подржавају Мила Ђукановића, где је, како додаје, на протесту присуствовало неколико политичара актуелне Владе Црне Горе или њихових најближих сарадника.

Оставите Коментар