Тврди да у демократској држави ниједна верска заједница неће доминирати, него ће, баш као и сви људи у Црној Гори, и све верске заједнице бити равноправне.
Председник Црне Горе и Демократске партије социјалиста (ДПС), Мило Ðукановић је, поводом актуелних дешавања у тој држави након усвајања Закона о слободи вероисповести, најавио је да ће наредних дана јавности бити предочено ко је, како је рекао, заправо тај ко се овако брутално обрачунава са Црном Гором.

Ðукановић, који од усвајања Закона о слободи вероисповести обилази страначке одборе у градовима и општинама широм земље, синоћ је на седници цетињског одбора ДПС, поручио да су актуелна дешавања у Црној Гори све мање питање Закона о слободи вероисповести и имовине, већ да се ради о још једном од „повода за атак на државу Црну Гору“.

  • Ово је она продужена борба против авети великодржавних национализама на Балкану, коју смо гледали и живели деведесетих година, коју смо победили у тим деведесетим годинама, али очигледно да је нисмо сахранили, јер је идеологија великодржавних национализама на Балкану веома јака и утемељена – навео је Ђукановић, чији делови говора су објављени на званичном твитер налогу странке.

Навео је да је Црна Гора живи доказ да је мултиетничка демократија могућа, чак и када, како је рекао, „свуда око нас бесне баш верски и национални ратови“.

  • Зар немамо ми то искуство из деведесетих година? Зар нисмо ми она држава на простору Западног Балкана, на простору екс Југославије, на чијој територији није било рата. Тад кад су се међусобно мрзели, убијали, протеривали, свуда око нас, и кад смо ми збрињавали 120 хиљада избеглица, разних вера и нација. Зар ми нисмо доказ да је могуће – запитао је Ðукановић.

Leave a Reply