ДПС се не никако не мири са дебаклом који су доживели приликом устоличења Митрополита Јопаникија на Цетињу 5. септембра када им је пропао државни удар, па су тако сковали нови, префиднији план за устоличење новог епископа будимљанко-никшићког Методија у Беранама.

Наиме, како се сазнаје, ДПС је планирао да на устоличењу испред манастира Ђурђеви Ступови пошаље плаћенике који ће као присталице ДФ-а извиждати премијера Здравка Кривокапића.

За тај инцидент би се оптужио директно ДФ.

На тај начин би се погоршали односи унутар парламентарне већине и минирао процес реконструкције Владе који би подразумевао укључивање политичара из ДФ-а у Владу Здравка Кривокапића.

Опозиција у паници

Након што је премијер Кривокапић отворио могућност за реконтрукцију Владе и укључивање политичара из партија које творе парламентарну већину, па самим тим и из ДФ-а, опозицију је обухватила паника.

ДПС-ови функционери данима “лију сузе” над судбином Црне Горе, уколико ДФ био део реконтруисане Владе. Па сам градоначелник Подгорице Иван Вуковић је јуче изјавио да се тај сценарио ни по коју цену не сме дозволити.

У складу са тим наумом ДПС се очигледно одлучио за овај очајнички корак, који је ће бити осујећен правовременом реакцијом полиције и редарске службе испред самог манастира.

Такође, верни народ не би требало да наседне ни на ову провокацију ДПС-а који очито не бира средства само да оствари свој циљ, а то је тренутно, додатно завађање народа у Црној Гори које треба искористити за повратак на власт, наравно у дилу са Другом фамилијом.

Оставите Коментар