Мило Ђукановић, лидер ДПС, на деветом партијском конгресу поново се обрушио на СПЦ, наводећи да је она уведена на политички терен у Црној Гори

  • Овог пута на политички терен у Црној Гори брутално је уведена у СПЦ као доказано најопакији инструмент великоспрског национализма подрстрекач, јатак и адвокат најмоструозније геноцида у Европи новијег доба, навео је Ђукановић, додајући да је СПЦ „наводно бранила угрожене светиње“.
  • Иако је покушавала да задржи незаконито присвојену имовину, коју су градили црногорска држава и грађани, казао је Ђукановић.
  • И Србија се укључила у одбрану, наводно угрожених Срба у Црној Гори, па се сада брину и за изборе у Никшићу и попис. Сложена су искушења кроз која Црна Гора пролази, а одговор мора бити никада храбрији са јасном стратегијом. На великодржавни српски национализам морамо одговорити снагом наше државе и црногорским друштвом грађана, а не национализмима мултетничке Црне Горе – навео је Ђукановић и додао:

И представници међународне заједнице били су забринути за верске слободе умјесто да препозају СПЦ као алатку малигног утицаја на европске вредности“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here