Европска унија се апсолутно неће мешати у формирање нове црногорске владе, рекао је шеф делегације Европског парламента за Црну Гору Владимир Билчик .

Он је поновио да ЕУ ни на који начин није имала утицај на резултат августовских избора.

“Поздрављам чињеницу да су грађани демократски саопштили жељу за променама, а промене треба да спроведу политичари који су изабрани. Већ имате новог председника Скупштине, у току су преговори о будућем саставу Владе и мислим да је то тест зрелости црногорске демократије”, рекао је Билчик у интервјуу за РТЦГ.

Он верује у напредак Црне Горе ако дође до успешне примопредаје власти и нова влада буде могла бити формирана, уколико институције буду исправније функционисале, укључујући чињеницу да будући парламент не доживи бојкот, што је, оцењује, био велики проблем током претходног сазива и спречавао је бројне важне реформе, укључујући и изборне реформе у Црној Гори,

“Ове одлуке само могу бити донете у Црној Гори, уз учешће политичара, грађана и као што сам већ казао у коментару након избора, ЕУ ни на који начин не може бити кривац за резултате избора у Црној Гори. Јасно сада кажем, будућност Владе Црне Горе је у рукама грађана Црне Горе”, рекао је Билчик.

Оставите Коментар