Недеља је посебан дан у Црној Гори, постао је такав од изгласавања дискриминаторског закона о слободи вероисповести. Народ сабран око своје цркве и вере, непокорно корача сваке недеље за одбрану светиња. У инат Милу Ђукановићу и свим Милогорцима којима ништа није свето
И овај пут на трговима и улицама црногоских градова слио се силан народ и Срби, али и њихове комшије муслимани! Не дају да им се удара ва вјеру прађедовску, да им погане храмове и светиње некаквим новим измишљеним црквама и владикама попут распопа Мираша Дедејића!

Полиција овај пут није изашла са проценом колико је људи на молебанима и литијама… Слике из Црне Горе, међутим, говоре довољно….

Улице, тргови, храмови су претесни да приме све који су дошли да својим присуством покажу шта мисле о режиму Мила Ђукановића и његовом Закону о слободи вероисповести!

Само у Подгорице стигле су колоне људи: Kучи са Медуна, из Љешанске и Ријечке нахије… Десетине хиљада грађана…

Уосталом погледајте и само како је све изгледало!

У Подгорици је молебан и литију предводио владика рашко-призренски Теодосије.

Ово је Бар, шта рећи на овакву слику!!! Сви су на трговима и улицама!

Велика литија и у Будви

Након молебана који је служен у староградској цркви Света Тројица кренула је литија ка цркви Свете Петке у Будви. Више хиљада окупљених узвикују “Не дамо светиње” и “Црна Гора и Србија то је једна фамилија”. Литију предводе свештеници Митроплије црногорско-приморске и градоначелник Будве Марко Бато Царевић.

Leave a Reply