Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић поручио је данас да то што се дешава у Црној Гори нема везе са политиком, већ да је то огромна борба између љубави и мржње, истине и лажи, правде и неправде. Милачић је, у обраћању јавности поводом његовог данашњег хапшења, рекао да председник Црне Горе Мило Ђукановић више нема ауторитет.

Црна Гора је, према његовим речима, данас једна велика шанса, зато што се у мору „ове огромне кризе отворила и једна невиђена нада, искра и огроман пламен“.

Милачић је подсетио да је данас одмах по слетању на аеродром приведен и ухапшен.

„Када сам слетео на аеродром, у канцеларији сам видео да нисам једини. Данас је ухапшена и мајка Милана Кнежевића и још 16 људи већином из Зете“, рекао је он.

Како је навео — у Црној Гори је на сцени невиђена диктатура.

„Хапсе људе, легитимишу, приводе младе људе по целој Црној Гори“, рекао је Милачић и додао да све то што се дешава нема везе са православљем, већ са стабилношћу региона.

Он је истакао да Ђукановић нема више ауторитет и да више не контролише Црну Гору.

„Мило Ђукановићу, готов си! Схваташ да више не контролишеш Црну Гору. То је човек који је за кратко време изгубио моћ“, рекао је он.

Милачић тврди и да је Ђукановић човек који је за кратко време изгубио моћ, додајући да он можда још увек није изгубио институционалну моћ, али је зато изгубио моћ у симболичном смислу, што је много важније.

„Код сваког диктатора, не пада прво институционална моћ, већ симболичка. Прво пада страх, а онда институција“, рекао је лидер Праве Црне Горе, истичући да је сада потребно јединство српског народа на свим нивоима у региону.

Зашто сам пошао у Београд?

Како је навео — у Београд је отишао, јер је добио позив од пријатеља и браће студената Правног факултета у Београду да говори на скупу подршке нашем народу испред цркве Светог Марка:

„Синоћ сам се срео са његовом светошћу Патријархом Иринејем у Патријаршији и разговарао детаљно. Рекао сам му да очекујем хапшење, јер сам видео шта се ради и како се хушка у Црној Гори. Рекао сам му да нам је, више него икада, потребно јединство. Исто што сам рекао и нашем духовном вођи Митрополиту Амфилохију“.

Он је рекао да је сада неопходно објединити све у Црној Гори.

„Ми имамо обавезу пред историјом и прецима да се што пре окупимо. Сви из опозиције, из грађанског сектора и интелектуалци, треба да седнемо заједно. Ми немамо право на нејединство сада. Треба нам јединство на свим нивоима. Ово је историјски тренутак који не смемо да пропустимо“, закључио је он.

Председник Праве Црне Горе око четири сата био је на саслушању у Центру безбедности у Подгорици, након чега је пуштен на слободу. Милачић се по пуштању из притвора огласио на свом профилу на Фејсбуку и поручио: „Доље ланци и окови, не вежу се соколови“.

Милачић је ухапшен раније данас, одмах пошто је авионом из Београда слетео на аеродром у Подгорици.

Њему су службеници Управе полиције пришли, обавестили га да му морају уручити позив, не појашњавајући о чему се ради, након чега је полицијским возилом спроведен у Центар безбедности.

1 KОМЕНТАР

  1. Milačić je toliko puta viđen Balkanski kliše da samo na nemislećem Balkanu on prolazi iznova i iznova. Biti Iznogud ili Kalif umesto Kalifa je glavna ideja svih Milačića. Ništa program vizije razvoja, ništa Institucije, ništa vaspitanje i obrazovanje, ništa vizija za održanje visokih svetskih i evropskih standarda…samo gola vlast kao u Mila, s velikom razlikom da se Milo čini neuporedivo elokventnijim i inteligentnijim igračem. Diktatura? Pa, samo nacije sa više desetina miliona stanovnika mogu da imaju „fingiranu demokratiju“ za narod (stvarna nigde ne postoji), malecne kao SVI Balkanski narodi mogu samo da imaju čvrstu vlast i uređenu državu, da se ne raspadnu. Ako ovaj napaljeni Iznogud krene silom i emocijom, a ne mozgom, biće to samo nova tragedija i za njega i za Crnu Goru…a možda i šire.

Оставите Коментар