На породицу Златка Ракочевића, члана Нове српске демократије, јуче је извршен напад. Њихова кућа у подгоричком насељу Доњи Кокоти гађана је стакленим флашама, камењем и јајима, уз поклик „Србе на врбе“.

„Хвала мојим добрим комшијама Мирановићима и Ускоковићима што су ми јајима и камењем гађали кућу док ми је муж у Морачи. То вам очигледно није било довољно, па сте и стакленом флашом гађали. Моје добре комшије, хвала вам. Ја и моја беба Јулијана која за пар дана пуни шесте месеци, вам захваљујемо од срца и осећамо се сигурно у својој кући и држави. Хвала вам што сте извршили напад на нас уз поклике „Србе на врбе“ носећи заставе Црне Горе и разне горе наведене реквизите. Патриотски, нема што. Захваљују вам се и моји свекар и свекрва од 80 и кусур година који су наливали врт, и који су могли бити повређени. Хвала вам“, објавила је на свом Фејсбук профилу Јована Ракочевић, пренео је портал ИН4С.

Како се сазнаје, породица Ракочевић је подигла и пријаву против нападача.

У разговору са новинаром ИН4С Јована Ракочевић је рекла да је аутоматски позвала полицију, те да су били коректни и одрадили свој посао.

„Деца и пар одраслих момака из комшилука су организовано у мајицама и са заставама с црногорским мотивима малтене извршили пуч на нашу кућу јер смо Срби“, рекла је Ракочевићева.

Она је истакла да су отприлике пола сата правили буку и певали и ударали палицама о канте, те да су имали импровизоване бубњеве.

„Ја, пошто сам била сама у кући, нисам ни сконтала шта се дешава, чула сам, али сам кулирала, јер није моје да се мешам у шта народ ради. Видела сам с прозора њих 15-ак или 20-ак, али ни на крај памети да су организовани дошли нас да малтретирају! Е кад су почели да гађају, звала сам полицију. Шокирана сам“, казала је она.

Ракочевићева је казала да им се није, на срећу, ништа догодило али сама помисао, како каже, да се ово десило ту где јој живе свекар и свекрва, као и она с мужем и малим дететом је више него поражавајућа.

„Важно је да је ово из мржње урађено, певали су „Србија нема излаз на море“, „Ово овде је наше“, „Идите за Србију, Србе на врбе, смрт Србима”, наглашава Ракочевићева.

Како наводи, она и њена породица се јавно декларишу као Срби.

„Немамо изгледа право ни да живимо. До сад се нисам нешто превише експонирала, ишла сам на литије, идем у цркву, али верујте да од сад ћу заиста да се борим за своја права, јер је ово превршило сваку меру“, закључила је Јована Ракочевић.

Оставите Коментар