Иако се чинило да је Демократска странка Србије раскидом коалиција на локалу са Српском напредном странком на прагу уласка у Савез за Србију Драгана Ђиласа, ствари су се ових дана битно промениле, те је странка, на чијем је челу некада био Војислав Коштуница, све даља од те политичке опције.

– Милош Јовановић, председник ДСС-а, желео је да ту партију што пре уведе у Ђиласов савез, јер није добро проценио стање у самом ДСС-у. Отпор који је уследио шокирао је и самог Јовановића, који је сада на мукама и размишља шта му је даље чинити – објашњава наш извор и додаје да је свађа Милоша Јовановића и Санде Рашковић Ивић, која је ових дана пунила новинске ступце, показала и да би Демократска странка Србије у Ђиласовом савезу прошла као бос по трњу.

– С друге стране, Јовановић је свестан да ДСС самостално у овом тренутку не може да пређе цензус. Првобитни план био је да се формира коалиција десно настројених партија, која би представљала неку националну опцију, али је то брзо пукло јер је Бошко Обрадовић брже боље отрчао код Ђиласа, а са собом повукао и Милана Стаматовића – објашњава наш извор и наводи да је ДСС остао сам на политичкој ветрометини.

– Коначна одлука биће донета у септембру, а врло јака струја у тој странци намерава да спречи улазак те партије у Савез за Србију – поручује наш извор.

Да се Демократска странка Србије тренутно налази на прекретници, показују и изјаве њеног председника Милоша Јовановића, који је казао да ће у септембру донети одлуку о уласку у Ђиласов савез или неку другу одлуку.

– Савез је озбиљна ствар, не треба журити. Опција је, на жалост или на срећу, све мање – поручио је Јовановић за један дневни лист.

Д.Рамадани

Извор: alo.rs

Advertisements
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here