Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је данас да се та странка заједно с Покретом за обнову краљевине Србије залаже за једну изборну листу странака деснице, али да би та колона морала да буде, како је рекао, недвосмислено опозициона.

Јовановић је агенцији Бета казао да би све странке деснице морале да се изјасне да после избора, који су најављени за 17. децембар, неће бити никакве сарадње с Александром Вучићем и Српском напредном странком (СНС).

„НДСС и ПОKС, који чине српску коалцију НАДА, већ неколико месеци се залажу за једну изборну листу странака деснице, али да та колона мора бити недвосмислено опозициона. Инсистирали смо да се свих пет странака деснице, које се супротставлају француско-немачком споразуму за Kосово и Метохију, изјасне да после избора неће бити никакве сарадње, на ниједном нивоу, с режимом Александра Вучића и Српском напредном странком“, истакао је он.

Јовановић није искључио могућност да у наредних неколико дана дође до формирања јединствене листе странака деснице.

„Свако ко се бори против француско-немачког споразума требало би да се недвосмислено бори и за смењивање ове власти на свим нивоима. Ако до тога дође, то ће бити одлична вест и за Србију и за све патриоте. Ако то није прихватљиво неким партнерима, десница ће на изборима изаћи у више колона“, нагласио је Јовановић.

Оставите Коментар