Драган Хаџи Антић, директор и главни уредник Политике за време режима Слободана Милошевића, у интервјуу за Недељник у ком је открио детаље чувене афере „Војко и Савле“, осврнуо се и на своје односе са породицом Милошевић-Марковић.

Он је рекао да су приче о негтивном утицају Мирјане Марковић на супруга глупости, уз ограду да „не можемо да знамо о чему муж и жена причају у кревету“.

„Знам да је све одлуке он доносио. Он је направио ЈУЛ, јер је хтео да сабере читаву левицу“, рекао је Хаџи Антић, и открио мало познату причу како је ковао планове да се Милошевић склони на Кубу.

„Посетио сам га (у Хагу) непосредно пред његову смрт 2006. године. Разговарали смо о приватним стварима, Марији, Мири. Нисмо се бавили политиком и његовом партијом. Питао ме је: „Шта ћеш да радиш?“, а ја сам му рекао: „Идем на Кубу. Знаш да ја зимујем тамо.“ Он ми је рекао: „Благо теби“, а ја њему на то: „Е па да је мој план био реализован као што сам замислио, сада бисмо се нас двојица шетали заједно по Карибима“, присетио се Хаџи Антић.

Према причи Драгана Хаџи Антића, иако је убеђивао Милошевића да се склоне на Кубу, он није желео да бежи.

„Рекао ми је: ‘Ја сам изабран председник, нећу да бежим.’ Инсистирао сам на томе, али је он био против. Да се склонио, био би жив данас“, рекао је Хаџи Антић.

Прочитајте још: БАНКРОТ ДОЈЧЕ БАНКЕ: Експерти упозоравају, Меркелова потписала смртну пресуду ЕУ, на удару и Балкан! 

ТРАМПОВ СТРИЦ ПОКРАО ТЕСЛУ: Објављена тајна документа ФБИ, потврђена легенда о “Зраку смрти“!

ПОРОДИЦА ОЧАЈНА: Хрватска одбија да изручи посмртне остатке српског хероја!

Извор: Недељник