Лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Kнежевић саопштили су данас да је кључни сведок у поступку „државни удар“ Мирко Паја Велимировић променио ранији исказ, којим је њих двојицу оптужио да су умешани у истоимену аферу из 2016. и да је признао да је све радио по налогу тужилаца Миливоја Kатнића и Саше Чађеновића.

Мандић и Kежевић су на конференцији за новинаре рекли да су управо Kатнић и Чађеновић „монтажери“ афере “државни удар“.

Мандић је рекао да у измењеном исказу Велимировић признаје да није било никаквог оружја и да је све причао по директиви тужиоча.

Да ли ће бити откривена истина о афери „Државни удар“?

”Сад би тужилац Саша Чађеновић требало да заврши у затвору, тамо где је наместио свог рођака Михаила Чађеновића, који је месецима робијао на правди Бога”, казао је Мандић новинарима.

Милан Kнежевић је рекао да је исказ Мирка Велимировића Тужилаштво за организовани криминал Србије већ послало колегама у Црној Гори, пренео је подгорички портал ЦдМ.

”Он (Велимировић) је признао да је био под пристиском, да му је пећено породици, да лажно оптужи лидере ДФ-а. Велимировић је признао да је све монтирано и да су га тужиоци терали шта треба да говори. Он је признао да је радио све по инструкцијама Kатнића“, рекао је Kнежевић.

Он је позваоа Kатнића да не крије тај доказ и да га одмах проследи Апелационом суду.

„Тражимо да Ивица Станковић најзад покрене поступак против Миливоја Kатнића“, навео је Kнежевић.

Мандић је рекао и да су очекивали да ће након избора већа Апелационог суда одбацитти тешке оптужбе на њиххов рачун у монтираном судску процесу и пресудама, а одговорност бити пребачена на Kатнића и Чађеновића.

„Ти монтажери и те убице људских судбина и промене стања у ком се налазила Црна Гора морају пре или касније да се суоче са правдом“, истакао је Мандић.

Kнежевић и Мандић су неправоснажно осуђени на по пет година затвора због наводног учешћа у покушају државног удара на изборни дан пре четири године.

У току је разматрање жалби на ове пресуде.

--

Leave a Reply