Фудбалски клуб Искра и њен предсједник Блажо Шарановић су под истрагом УЕФЕ да су намјестили утакмицу Прве Телеком Црногорске лиге против Петровца. Шарановић је иначе, директор Управе за имовину, која је истурено одељење ДПС-а за отимање имовине Српске православне цркве. Такође, Шарановић је члан Главног одбора ДПС-а.

Европска фудбалска федерација (УЕФА) обавијестила је Фудбалски савез Црне Горе да је утакмица 26. кола Прве Телеком Црногорске фудбалске лиге између Петровца и Искре предмет извештаја релевантних органа УЕФА због сумње у регуларност.

Утакмица је одиграна у прошлу недељу, домаћин је славио 4:1, а групица навијача из Даниловграда напустила стадион под Малим брдом послије 20-ак минута.

Отвара се питање, како је могуће да Шарановић проведе и један једини минут на било којој функцији у држави, било спортској било политичкој, након оптужби које стижу од УЕФЕ. Морално би било, да поднесе оставке на све функције до окончања истраге. Ако то не уради, баца се свјетло сумње да би уораво овом истрагом, Шарановић могао бити притиснут у обрачуну режима и СПЦ, а у корист своје партије чији је високи функционер.

Подсјетимо, Шарановић је почетком године изјавио да “пошто је Закон о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница ступио на снагу 8. јануара, сходно нашим обавезама, 27. јануара упутили смо допис Управи за некретнине да доставе документацију о уписима свих вјерских заједница”.

--

Leave a Reply