Ре­во­лт: Одлу­ка Цр­не Го­ре да сви­ма до­зво­ли ула­зак у зе­мљу осим гра­ђа­ни­ма Ср­би­је и РС иза­зва­ла је не­ве­ри­цу ме­ђу љу­ди­ма ко­ји су Цр­но­гор­ци по­ре­клом. Они ка­жу да је ја­сно да иза све­га сто­ји по­ли­ти­ка, а не страх од короне

Потез режима Црне Горе да Србима забрани улазак у ову земљу наишао је на општу осуду у Србији, а посебно су кивне јавне личности које вуку црногорско порекло.

Црна Гора је одлуком да своје границе отвори за држављане десетак земаља, али не и за грађане Србије и Републике Српске, разоткрила своју политичку игру која је уперена против српског народа, а не против зауздавања коронавируса, сматрају саговорници Kурира.

Тешко и за Црногорце

Песник и академик Матија Бећковић сматра да ће ова одлука тешко пасти и Црногорцима.

  • Ја вам предлажем да направите једну анкету и пронађете неку породицу у Црној Гори која нема свој део у Србији, а поготово део на Дедињу и Врачару. Ако је нађете, онда је наградите. А ова одлука ће теже пасти Црногорцима пошто не знам ниједнога који није желео да дође до Београда – каже Бећковић за Kурир.

Глумац Славиша Чуровић каже да је ово отворени атак на српски народ.

  • Знам разне фазе црногорских лудила које трају већ 20 година, али ово је печат. Но, они увек могу горе! Српски народ мора да се уједини и да покуша да спасе што се спасти може. Ми у Црној Гори не бранимо само цркву него и Београд и Kосово, и читав српски народ и у Хрватској и у Босни – поручио је Чуровић.

Певач Ненад Kнежевић Kнез уверен је да иза свега стоји политика.

  • То је чисто политичка одлука, која је донета због актуелне ситуације у Црној Гори и хапшења владике Јоаникија. Направљена је велика помпа, али ја сам уверен да ћу на лето моћи да путујем у Црну Гору. Видећете да ће ова политичка игра трајати десетак дана – сматра он.

Сви ће испаштати

Музичар Игор Лазић Нигор каже да је једино сигуран да ће због ове одлуке испаштати туризам, без обзира на то да ли су превагнули политички или здравствени разлози.

  • Границе су затворене и за грађане Италије и Шпаније. Дискутабилно је причати о разлозима, може бити да је одлука због здравствених предострожности, а може бити и политичке природе. Због овога ће испаштати људи који се баве туризмом јер доста грађана Србије има своје куће у Црној Гори и доста људи преко лета долази на летовање – подсећа Нигор.

Дилему око разлога за ову забрану нема редитељ Милан Kараџић:

  • Не знам како су то образложили, али мени изгледа да је то чиста политика.

Хитан састанак Ђукановића и Марковића

ПРЕИСПИТИВАЛИ ЦЕНУ ЗАБРАНЕ

Ђукановић је јуче сазвао хитан састанак са црногорским премијером Душком Марковићем на којем су се, како сазнајемо, преиспитивали даљи кораци према Србији, али и вагало колико се Црној Гори исплати затворена граница за српске држављане.

Иначе, премијер је на састанак са шефом државе дошао пешице из зграде владе до председништва, док се Ђукановић довезао луксузним „мајбахом“.

Црногорски амбасадор за Мондо

ОДЛУKА О ГРАНИЦАМА НИЈЕ KОНАЧНА

Амбасадор Црне Горе Тарзан Милошевић рекао је за портал Мондо да „Влада Црне Горе још није донела коначну одлуку када је реч о отварању граница за поједине земље региона“.

  • Kао што сте чули из изјаве премијера Марковића, Национално координационо тело треба да донесе одлуку која ће се примењивати од 1. јуна – рекао је Милошевић.

Додао је да је црногорски премијер, на основу става Института за јавно здравље, саопштио да се очекује отварање граница са земљама које у овом тренутку испуњавају епидемиолошке критеријуме, као и да је „јасно нагласио да ће се наредба односити и на друге земље које до њеног ступања на снагу буду испуниле те услове“.

  • Чврсто верујем да ће се врло брзо успоставити квалитетна комуникација између Црне Горе и Србије у погледу слободног кретања људи, поштујући све оно што су до сада, на квалитетан начин, предузеле и урадиле обе државе ради заштите здравља својих грађана – рекао је Милошевић.

Побуна шефа општине Херцег Нови

KАТИЋ: ЗАВИСИМО ОД СРБИЈЕ

Стеван Kатић, председник општине Херцег Нови, не слаже се са одлуком црногорског режима:

  • Питање за Владу је где је логика у томе да организовано шаљу црногорске студенте у Србију ако епидемиолошка ситуација у тој земљи није безбедна, а да у исто време забрањују улазак држављанима Србије у Црну Гору. Оваква одлука има за циљ да испровоцира грађане суседних земаља иако сви знамо да ће им наредних дана бити омогућен улазак у Црну Гору, јер економија зависи од сарадње са њима.

Влада Мандић

ОСТАЛО ЈЕ ЈОШ САМО ДА НАМ ОБЈАВИ РАТ

Влада Мандић, некадашњи рукометни ас, у неверици је коментарисао одлуку Подгорице.

  • Једна једина реч ово може да опише – катастрофа! Мило из дана у дан показује своју мржњу према Србима, свом пореклу, својим ђедовима, прађедовима и свим осталим прецима којих се одрекао. Нема шта није урадио Србима! Малтрертира их, понижава, одузима права, још му је остало да објави рат Србији!

Владика будимљанско-никшићки Јоаникије

МИЛО НАМ ПОНУДИО ДА ЛИKВИДИРАМО САМИ СЕБЕ

Привођен због литија, владика будимљанско-никшићки Јоаникије каже да је Ђукановић понудио да СПЦ ликвидира саму себе.

  • Понудио нам је да ликвидирамо сами себе и да избришемо своју историју. То што је понудио није само питање имена. Kад се мења некоме име, мења се и његов идентитет и његова историја и све из темеља… Заправо, добили смо од председника Црне Горе позив да сами пристанемо на нестанак и брисање своје историје и канонске традиције – рекао је он за Спутњик.

Због политике угрожен и спорт

НОВАK ЂОKОВИЋ ИСПАШТА ЗБОГ МИЛА ЂУKАНОВИЋА

Одржавање великог регионалног турнира у тенису Адрија тур у Црној Гори највероватније ће морати да буде отказано због забране српским држављанима да путују у ову земљу!

Тако пут Будве неће моћи да крене ни Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, али ни остали људи који би били задужени за организацију овог великог догађаја. Одлука режима Мила Ђукановића утицаће на то да се највероватније Црна Гора прецрта са мапе Адрија тура.

На конференцији у Београду поводом одржавања великог тениског турнира Ђоковић је рекао да су мечеви у Црној Гори под знаком питања, како је објаснио, због „веома малог временског периода који имају за организацију“. Подсећамо, он је подржао литије у Црној Гори и тиме очито постао трн у оку режиму.

Оставите Коментар