Црна страница црногорске историје јуче је написана, овдашњи православци тужни дочекују Божић, а све због усвајања за многе накарадног Закона о слободи вјероисповијести, који предвиђа одузимање вјекове имовине Српске православне цркве.

“Можемо да захвалимо Милу Ђукановићу што је послије дуго времена успио да уједини православни народ у Црној Гори и мислим да је загризао залогај који неће моћи да прогута. Уствари ми му обећавамо да ће то тако да буде и да ће се удавити када је овај залогај у питању, никад му кроз грло неће проћи”, каже Славен Радунковић, посланик ДФ-а.

За владајуће ништа спорно у овом закону. Први црногорски СДП-овац Ранко Kривокапић за АТВ каже да га савјест не гризе и додаје да је све ово политика.

“Ја мислим да се Митрополит пуно озбиљније, одговорније па чак и политичкије понашао неко политичке партије него ДФ који се претворио у баналну копију Шешеља”, каже Ранко Kривокапић, посланик СДП-а.

Мирна и достојанствена борба се наставља поручују из црногорске Митрополије.

“Црква наставља да живи свој литургијски живот а правна прича није још завршена има још других механизам и инструмената који ће бити врло пажљиво размотрени и који ће бити употребљени”, каже протојереј Велибор Џомић, координатор Правног савјета митрополије црногорско-приморске.

Тужни смо, проговарају данас пред камером АТВ-а вјерници. Додају да због овога Црну Гору не чека лијепа будућност.

Режим показује диктатуру, видим колико су толерантни колико су брижни шта су урадили нашем Методију. Синоћ је био величанствен скуп у Подгорици све мимо тога је ужасно тужно.
Разочаран сам и само желим мир свима.
Ми се морамо поставити хришћански као синоћ да нема агресије и злих намјера.
Они који су безбожници и невјерници шта ће њима светиње они су све продали и отели од народа, кажу вјерници.

Достојанствено су се Црногорци борили мјесецима а јуче је све екскалирало. Изашли су на улице и блокирали путеве. Црногорска полиција није имала милости. Борба неће стати, поручују и црногорски опозиционари.

“Јуче је Црна Гора била примјер једне побуњене државе у којој постоје слободни људи који се боре против однарођеног, корумпираног врло опасног антиправославног режима”, каже Небојша Медојевић, посланик ДФ-а.

Ми са политиком немамо везе јасно поручује свештенство и додају да је молитва једино оружје. Баш зато вјерници су данас у великом броју пристизали у храмове дуж Црне Горе.

Leave a Reply