ХАПШЕЊЕ, а потом и протеривање осморо држављана Србије из Никшића и Црне Горе, који су у град подно Требјесе дошли на позив Нове српске демократије, чланице коалиције „За будућност Никшића“, подигла је тензије уочи локалних избора у родном граду Мила Ђукановића чији је режим недавно пао после три деценије.

Резултатом избора у Никшићу тестира се однос снага ДПС која је у Никшићу на власти и партија опозиције, а подаци говоре да је он такав да ће ови потоњи добити и до осам хиљада гласова више.

Отуда, вероватно, и „наменски“ упад полиције у просторије ове коалиције и привођење на информативни разговор српских држављана Јелене Денић, Јелене Нешић, Оливере Ђорђевић, Андријане Станковић, Вука Младеновића, Николе Алексића, Владимира Војводића и Бојана Делића, што је изазвало огроман бес Никшићана. Они су, иначе, на позив Нове српске демократије дошли у Никшић како би обавили послове везано за уређење података и електронску обраду базе чланства, у сусрет изборима заказаним за 14. март. Ради се о људима који никада и нигде нису имали сукоб са законом, високообразованим стручњацима који се не баве политиком.

Такође, интересантно је да нико из Владе Здравка Кривокапића у дану хапшења, а потом и доношења одлуке о протеривању држављана Србије из Црне Горе, није реаговао. Остао је нем и министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Поводом ових дешавања Нова српска демократија поднела је кривичну пријаву против градоначелника Никшића Милутина Симовића, начелника Регионалне граничне полиције Црне Горе Јанка Радосавовића, командира СП Никшић Дарка Мађарића, инспектора за странце Предрага Вучинића и начелника Одсека за странце Дејана Андрића. Како су казали на конференцији за новинаре, основано се сумња да су извршили кривично дело „несавестан рад у служби“.

– Протерани су озбиљни и образовани људи, који се нису крили ни бежали, већ дошли код својих пријатеља. Морамо победити, јер ће нас овако приводити, хапсити и покушати да протерају из нашег града, наше земље, прво нашу браћу онда и нас – казао је Милутин Ђукановић, функционер НСД. – Ми немамо избора него да се том насиљу супротставимо заједно и мирно.

Ђукановић сматра да је суштина свих ових инцидената чињеница да лидер ДПС и даље контролише полицију Црне Горе.

– Чим се појави неко из Србије, одмах говоре да је умешан у изборе, да ради нешто незаконито. Ко познаје ове људе, зна да су то фине особе, добри грађани. Ту су четири жене. Породице њихове су истраумиране. Они су први пут у животу приведени – казао је Ђукановић. – Видели смо да неки високи функционери полиције о овоме нису били информисани! Па ко то онда ради? Ради мафија у полицији. Остаци режима који су свесни да им је дошао крај.

Политички аналитичар Игор Дамјановић у разговору за „Новости“ не крије да је мржња коју је режим Ђукановића последњих година распиривао према Србима и држави Србији један од кључних разлога његовог изборног пораза:

– Да са тог пута политичког самоуништења Ђукановић не планира да скрене показао је недавни конгрес ДПС, на коме је интензитет мржње према Србији метастазирао у неонацизам. Грађани Србије који су пре неколико дана малтретирани на граници, као и они који су у петак протерани из Никшића, нису кршили ниједан закон државе Црне Горе. Овај чин полицијског терора показује нам немоћ нове владе, која није успела да успостави никакву контролу над репресивним апаратом.

А КАКО АЛБАНЦИ МОГУ

АДВОКАТ Драгомир Ћаласан казао је да су држављани Србије 25. јануара закључили уговор о делу, који није уговор о раду, и да су надлежни могли да их казне новчано.

– Циљ им је био да их елиминишу из Црне Горе јер им је сметало што раде за Нову српску демократију. Сведоци смо да се пре три-четири месеца у Никшићу није могло ући у кафиће од Албанаца који су радили на грађевинама. Ти људи нису имали овакве дозволе, али они нису протеривани – рекао је Ћаласан.

Оставите Коментар