Након више величанствених ауто-литија, које су грађани револтирани накарадним тзв. Законом о слободи вероисповести, али уз придржавање противепидемиолошких мера прописаних од стране Националног координационог тела за заразне болести (НKТ) Црне Горе, претходних дана спонтано организовали у више црногорских градова, власти предвођене Демократском партијом социјалиста (ДПС) су одлучиле да томе стану на крај, опредељујући се за затварање свих значајнијих путних праваца за овај вид грађанског незадовољства барем до 30. августа, односно до дана предстојећих избора.

Foto: Youtube/Printscreen

Нема никакве сумње, на овај начин црногорски режим, који користи сваку могућу прилику да се на регионалном, али и ширем међународном плану представи као наводни предводник у усвајању демократских тековина и процесу евроинтеграција на Западном Балкану, уочи избора приказује се у свом правом лику, као брутални кршитељ свих Уставом прописаних права и слобода, али и европског законодавства у области људских права. И самим тим као својеврсна “црна рупа” демократије, људских права и слобода у региону.

Ма колико се део грађана Црне Горе не слагао са политичким ставовима и захтевима учесника ауто-литија, од круцијалне је важности да на предстојећим изборима пруже подршку и њима, гласајући против ДПС. Да се не би поновила она добро позната прича о човеку који ћути док тоталитарни режим уклања једног по једног противника, да би се, кад је ред дошао и на њега, догодило да нема кога да дигне глас у његову одбрану.

Оставите Коментар