Крајем деведесетих година Мило Ђукановић је, новцем од шверца цигарета, направио своје прво медијско чедо. Свог малог плавог штампаног “плавог зеца” мезимца, су увалили опозиционом корпусу, а који и даље једе из његових руку. Са само једним циљем и задатком. Одбрана његовог лика и дјела, његове партије, његове партијске творевине која је сада еволуирала у државну творевину коју називају Монтенегро. Када је новцем од шверца цигарета направио свог љубимца, “плавог зеца”, задатак је био и да се на све могуће начине, разбије Митрополија црногорско-приморска и Српска православна црква. И да се из свих оружја сатанизује Србија.

То су били, ако има оних који заборављају, први почеци сарадње Прве и Друге фамилије, које је окупила само једна идеја. Створити приватну државу и српство протјерати из ње. И направити ткз. ЦПЦ и промовисати распопа Мираша. А медијско крило ДПС-а, које данас наводно брани митрополита Амфилохија од Вучића и ДФ-а, сјећамо се сви, прво је промовисало распопа Мираша, а са малих екрана плаве телевизије и данас се тај распоп ословљава поглаваром ЦПЦ. И сад су су љубитељи и ствараоци распопа Мираша, чије скуте и данас љубе, наводно забринули за митрополита Амфилохија и Митрополију. И то исти они који су признали лажну творевину Косово, а Милов медијски “плави зец” је то први урадио, сада су забринути за митрополита који се свим својим бићем бори против те лажне творевине коју су му “заштитници” признали. Каква перверзија, Мирашеви бојовници и признаватељи лажне државе Косово, данас бране митрополита Амфилохија од патријарха Иринеја и Београда. Провидно, безидејно, у најмању руку-јадно!

Када су Ђукановић и његови плави мезимци, оличени у Другој фамилији, заједничким снагама, јуришали на све што је српско, почетком двијехиљадитих година, на власти у Београду није био Александар Вучић. Прво им није ваљао Милошевић, није им ваљао ни ДОС, јуришали су на Коштуницу, рушили Тадића… Заједно су, “плави зец” и ДПС признали ткз. државу Косово. Вучић, гле чуда, тада такође није био на власти. Нападачи су и тада и сада исти. Рукопис и налогодавац и тада и данас исти. Циљ им је исти, само су промијенили мету!

Није логично да баш нико не ваља, а ваљају само они који нападају све редом. Сада са још већим ентузијазмом, ударају на Вучића. Јасно је, контунуитет напада на Београд никад није престајао, само су им изговори били другачији. И мијењали су форму, да се Власи не досјете њиховог прљавог наума. А позадина је јасна, рукопис одавно препознатљив, као што им се ни мета не мијења деценијама.

Зато, теледириговани напади на Вучића данас, нијесу због Вучића. Он им је изговор за своје прљаве планове, а то је разбити српство у Црној Гори по сваку цијену. Разбити српско јединство, унијети раздор и пометњу пред попис и изборе. Огадити народу у Црној Гори све што долази из Београда, нарочито од Вучића. Нарочито, огадити вјерницима патријарха и Београд.

План им је да митополита Амфилохија и Митрополију изолују од Београда и да се онда на њима својствен начин на крају обрачунају са Црквом. Зато из дана у дан читамо о забринутости Ђукановићевог медијског “плавог зеца”, за митрополита и Митрополију. Покушавају, упињу се свим снагама да заваде Митрополију и Патријарха, Митрополију и Београд, Митрополију и Вучића… Свим силама покушавају да огаде Митрополији и вјерницима Вучића и Београд, да им онда они сами остану као на тацни за коначни обрачун са Црквом, што желе истим жаром и Прва и Друга фамилија.

И све то у сусрет изборима и попису. Одиграти још једном за Ђукановића и омогућити му још један мандат. Јер, замислите, паклену удбашку тезу. Вучић и Мило раде заједно. И то говоре они које су Мило и та иста УДБА направили. Нешто ту не штима, ако Вучић и Мило раде заједно, онда и овај “плави зец” којег је Мило направио раде за обојицу. Али пошто они тврде да не раде за Вучића, онда, логично раде за Мила. Кратко и једноставно.

Чудно је, како то да овима из медијског крила Друге фамилије, Вучић није сметао кад су ишли на његов канабе да му продају своју медијску империју. Како то да се тада нијесу грозили диктатора Вучића, како то да су преговарали са Вучићем, који сада по њиховим тврдњама, руши Црну Гору и митрополита Амфилохија. Како то да Вучић и Мило нијесу радили заједно кад им је требао Вучићев, пардон, српски новац, да преживе. И како то да су напади и “истраживачки” текстови против Вучића почели кад он није пристао да га рекетирају и да купи њихов производ. И како то да су, када су извисили у Београду, уточиште одмах пронашли у ДПС загрљају, тачније у крилу Душка Марковића. И како то да баш тада креће фронтални јуриш на Вучића.

У политици се никада ништа није дешавало случајно. Свако “зашто” има своје “зато”. А њихово “зашто” нападају Вучића, има своје зато је то директно иде у прилог Ђукановићу. Зато није ни случајан, синхронизовани напад Ђукановићевовог ДПС-а, другофамилијашког “плавог зеца” који је уваљен опозицији, као и њиговог уратка званог и УРА (у преводу са албанског то значи мост, а нека читаоци просуде кога повезује тај политички мост). Изникли из истог ДПС шињела, пуштени са господаровог медијског ланца, већ данима се утркују у нападима на све што има српски префикс у Црној Гори.

Јасно је. Ђукановић је ставио шапу на њих још крајем деведесетих, а они покушавају да нас све подведу под ту исту, Милову шапу.

Дражен Живковић, главни уредник портала Борба

Оставите Коментар