Поморац из Бара Младен Радуловић ухапшен је у суботу ујутро у немачкој луци Хамбург након што је полиција на броду „Будва“ пронашла 500 килограма кокаина.

Према сазнањима Новости, чим се брод „Будва“ везао на лучки гат луке Хамбург, немачка полиција је ушла на теретњак где су пронашли пола тоне дроге. Брод „Будва“ је из Бразила пловио до Марока, а из ове афричке државе упловио је у луку Хамбург.

Из Управе полиције су данас потврдили да је пресечена још једна међународна рута кријумчарења кокаина из Јужне Америке ка Европи. Наводе да је пола тоне кокаина заплијењено на броду „Будва“, у немачкој луци.

На основу информација црногорске полиције и заједничке акције служби за спровођење закона Велике Британије, агенције ДЕА, немачке и још неколико партнерских служби заплењено је 500 килограма кокаина на броду „Будва“ у луци у Немачкој.

Новости сазнају да брод Будва има 23 члана посаде, сви су црногорски држављани. За сада осим Радуловића нико од осталих чланова посаде није ухапшен, али немачка полиција им је наложила да не напуштају кабине брода.

Брод “Будва” је у власништву поморске компаније “Барска пловидба”

Европска посланица Дорис Пак написала занимљив твит, одговорио јој један од опозиционих првака у Црној Гори.

„Синоћ је полиција у луци Хамбург ушла у црногорски брод ‘Будва’ и нашла готово пола тоне кокаина. Власник брода је изгледа држава Црна Гора. Kад бих била намћор, свашта би могла да помислим“, написала је Пак на твитеру.

--

Leave a Reply