• Влада Црне Горе је својим пре свега, политичким одлукама потпуно упропастила туристичку сезону и створила губитак који ће бити на нивоу једне милијарде евра – саопштили су из коалиције Црно на бијело.
  • У суседној Хрватској у јулу месецу приходи од туризма били су на нивоу од 50 одсто од прошлогодишњих, а за првих 10 дана августа скоро 60 одсто, а на неким местима чак и до 70 одсто. Закрчени су аутопутеви прилив туриста је изнад свих очекивања. У Босни и Херцеговини на приморју је историјска сезона и већ дуже вријеме нема слободног кревета у Неуму. У Албанији је сезона знатно боља него у Црној Гори, иако је у тој земљи пад осјетнији него у Хрватској и БиХ. По подацима њихове националне туристичке организације, ситуација је далеко боља него у Црној Гори“, казали су из коалиције Црно на бијело. Из те платформе питали су Владу Црне Горе како је могуће да су доносили овакве одлуке, када је познато да и у овим земљама региона има заражених од KОВИД-а 19, али да су упркос томе успјеле да привуку један дио туриста у своје земље.
  • Тужна је и поражавајућа чињеница да Црна Гора, у којој 25 одсто БДП-а чини туризам, већ дуже време нема ресорсног министра, а да је НKТ више пута изјавио да се некако мора сачувати и економска супстанца нашег друштва. Да ли је нормално да су Влада и НKТ све подредили предстојећим изборима и на тај начин довели грађане Црне Горе, угоститеље, туристичке посленике, али и многобројне повезане ђелатности на просјачки штап, а да ће сада, двије неђеље пред изборе, ипак омогућити несметани улазак у нашу земљу и то не због одмора, него због гласања – Из Црно на бијело наглашавају да је милијарда евра коју ћемо ове године изгубити ненадокнадива, с обзиром на то да се ради о приливу новца са стране, који је неопходан за нормално функционисање нашег економског система.
  • Грађани Црне Горе треба да знају да је искључиви кривац за уништавање туристичког производа Влада Црне Горе, која не смије да се крије иза наводне бриге о здрављу становништва и да истовремено организује изборни процес. Kороне има у Црној Гори, али има је и у БиХ, Хрватској и Албанији. Једина је разлика што код нас нема туриста. Зато нека се грађани добро запитају коме ће и како дати повјерење да управља њиховим животима у наредне четири године – закључују из ове платформе.

Оставите Коментар