Екстремисти у Црној Гори припремају се да овога лета на приморју масовно нападају туристе из Србије, да им разбијају аутомобиле и прелепљују их налепницама на којима пише: „Србе на врбе“ и „Срби, ван из Монтенегра“, пише у листу Информер.

Ово звучи невероватно, али је нажалост потпуно истинито. У Подгорици и на Цетињу протеклог викенда приведено је на информативне разговоре 17 навијача ФК Будућност код којих су нађене налепнице „Србе на врбе“ и „Срби, ван из Монтенегра“, као и читав арсенал хладног оружја.

Они су планирали да током сезоне у Будви, Котору и Тивту тероришу туристе из Србије. Читава акција лоцирања и привођења ових хулигана на информативне разговоре, задржана је у тајности, далеко од очију јавности, а чак постоји сумња да је групу екстремиста порганизовао неко из црногорске службе безбедности.

Осим налепница, нађене су су бејзбол и гумене палице, боксери…

Декан Факултета за безбедност „Едуконс“, Мирослав Бјеговић, каже да је познато да у многим државама службе регрутују екстремисте за извршење прљавих послова.

– Очигледан пример је и црногорска АНБ. Она покорно служи једноумљу Ђукановића, који жели да затре све српско. Притом, не схвата да је ударио на свој народ, историју и будућност. Заправо, ударио је сам на себе – упозорава Бјеговић.

Бивши потпуковник КОС, Љубан Каран, наглашава да је подељен прљав посао у обрачуну са Србима и СПЦ.

– Док специјалне јединице премлаћују, полиција хапси и затвара, АНБ планира акције застрашивања Срба. Режим чак игнорише и финансијску корис од туризма. Нема сумње да АНБ користи помоћ „братских служби“, хрватске СОА или албанске и „косовске“ службе у овим пословима – каже Каран.

Историчар Александар Раковић, оцењује да Срби из Србије не треба да иду ове године у Црну Гору на летовање.

– Тиме би сви они пунили буџет Ђукановићевог режима и радили у корист своје националне несреће. Држава Србија би, ако је икако могуће, могла да размисли о помоћи Србима на приморју који ће због пуцања туристичке сезоне имати велике губитке. Можда би Срби из Црне Горе могли да оснују своју засебну туристичко-угоститељску асоцијацију, па би онда Срби из Србије и региона када иду у Црну Гору летују код својих, а не код конвертита – предлаже Раковић.

Оставите Коментар