Манастир је 2005. године катастарски уписан као власништво општине Цетиње, али је Уставни суд оборио ту одлуку.

Друштвеним мрежама кружи фотографија дневног реда 29. седнице Скупштине Престонице Цетиње, где ће се, између осталог, расправљати и о грађанској иницијативи за враћање Цетињског манастира неканонској непризнатој секти Црногорској Православној Цркви Мираша Дедеића.

У документу који кружи друштвеним мрежама, ово ће бити друга тачка дневног реда заседања Скупштине пријестонице која је заказана за 14.09.2021.

Овим потезом евидентно је да Демократска Партија Социјалиста не жели одустати од свог наума дестабилизицаије Црне Горе. Свесни да Мираш Дедеић са својом ЦПЦ никада неће бити признат као легитимна и канонска верска заједница, покушавају силом да преузму Цетињски манастир.

Цетињски манастир је, подсећамо седиште Митрополије црногорско-приморске Српске Православне Цркве, једине легитимне канонске аутокефалне Православне заједнице у Црној Гори. Манастир је 2005. године катастарски уписан као власништво општине Цетиње, али је Уставни суд оборио ту одлуку. Општина је све ове године била дужна да манастир прекњижи на Митрополију црногорско-приморску Српске Православне Цркве, али то никада нису учинили.

Оставите Коментар