Извор: Глас Јавности
Текст преносимо у потпуности

Kако су нам пренели поуздани извори блиски Демократској партији социјалиста (ДПС), на састанку врха ДПС одржаном након дебакла на изборима у недељу дошло је до озбиљних сукоба, који су потврдили до које мере су тензије у овој странци ескалирале.

Најпре је лидер ДПС и председник Црне Горе Мило Ђукановић због катастрофалних резултата на северу земље, првенствено у Беранама, небираним речима напао министра одбране Предрага Бошковића, који је био задужен за координацију страначких активности на овом подручју. Видевши то, на Ђукановићеве нападе надовезао се посланик Андрија Николић, некадашњи новинар Радио телевизије Црне Горе (РТЦГ), који у својим наступима воли да имитира Ђукановића. Николић се, по принципу “видела жаба да се коњ поткива”, Бошковићу унео у лице, упућујући му најгоре увреде, како би се показао као потпуно лојалан партијском шефу. Међутим, да Николићу не може бити што и Ђукановићу, Бошковић му је врло брзо ставио до знања.

Наиме, по завршетку састанка, Бошковићево обезбеђење је сачекало Николића, и на најблаже речено нимало пријатан начин овом “малом Милу” у покушају објаснило како (и даље) стоје ствари што се страначке хијерархије тиче.

Иако се може рећи да је након састанка потврђено првенство у односима који су и до сада важили унутар ДПС, како на релацији Ђукановић – Бошковић, тако и на релацији Бошковић – Николић, евидентно је да ДПС пуца по шавовима, и да више није ни бледа сенка странке која је деценијама самоуверено доминирала политичким пејзажом Црне Горе.

Оставите Коментар