Већ дуже време је евидентно да се црногорски режим предвођен Демократском партијом социјалиста (ДПС) налази у терминалној фази лудила, што се, са приближавањем избора 30. августа, из дана у дан потврђује.

Међутим, све више постаје јасно да овог лудила нису поштеђена ни прорежимска гласила, па тако ни интернет портал “Кафе дел Монтенегро” (ЦдМ), који је као какву сензацију објавио вест да је лидер Грађанског покрета “Уједињена реформска акција” (ГП УРА) Дритан Абазовић, гостујући на телевизији “А1”, изјавио да је изборна листа “Црно на бело” на чијем је челу спремна да након избора формира коалицију са опозиционим листама “За будућност Црне Горе” и “Мир је наша нација”.

URA: Na izborima se odlučuje da li će Milo ručati u restoranima ...
Дритан Абазовић

Према инсинуацијама поменутог портала, Абазовићева изјава би заправо требало да се тумачи као спремност за сарадњу са наводним негаторима црногорске државности, који се режиму предвођеном ДПС и њему блиским медијима привиђају на сваком кораку, али и са политичким опцијама чији су представници у протеклом периоду упућивали увреде на рачун његове странке и њега лично.

Kако би прорежимска гласила таблоидног карактера, што ЦдМ несумњиво јесте, желела да прикажу, црногорска опозиција је листом корумпирана и антисистемска, док у њиховој визури ДПС представља својеврсни светионик принципијелности и поштења. Међутим, не треба ићи много даље од подсећања на количину “салта мортале” које је у својој досадашњој политичкој каријери направио лидер ДПС Мило Ђукановић, а који сведоче о свему само не о дубоким политичким принципима. Или од његових и најава осталих истакнутих функционера ДПС о нивоу развоја Црне Горе кроз фамозних “неколико” година током сваког од претходних изборних циклуса, које су се редом испостављале као лажне.

А да не помињемо константне најаве интензивирања борбе против корупције од стране руководства ДПС, до гуше огрезлог у корупцији, што би потом пратило формирање коалиција са партијама профила једних Социјалдемократа (СД), које су по корупцији озбиљан такмац и самој ДПС…

Сада остаје да се види на кога ће се још након Абазовића окомити медијске испоставе ДПС. Али колико њихов лавеж у наредним данима буде гласнији, то ће црногорској опозицији, али и свим грађанима Црне Горе којима су слобода и демократија у срцу, бити јасније да се, након тродеценијске владавине, један од последњих бастиона аутократије у Европи ближи крају.

Оставите Коментар