Министар привреде Раде Баста изјавио је да неће дати оставку и поручио да надлежни морају да га смене. „Радим за народ и државу“, истакао је Баста након што је лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма затражио његову оставку.

„Од човека који је грађанима Србије рекао пре 10 година да се патриотизам не сипа у тракторе – толико. Ништа више нећу рећи, нека народ суди на изборима“, нагласио је Баста.

Он је запитао: „Зар није национални интерес да нам је земља уједињена“?

„А уједињена је ако и опозиција и власт учествују у нормалном процесу. Зар је игнорисање стотина хиљада људи на улицама сваког викенда нормалан процес и национални интерес? Мора се разговарати и решавати ситуација на одговоран начин. Треба дати националну дозволу ТВ Нова, сменимо РЕМ и заједнички изаберимо нове стручне људе“, навео је Баста и предложио формирање стручног тела које би испитало пропусте у раду МУП-а Србије.

Kонстатовао је да је Kосово болна тема за све нас, али је упозорио да наша земља мора имати партнере са којима треба да се преговара.

„Треба да причамо доле… Па не зависи од Kуртија да нам киша однесе путеве и мостове. А распадају се јер је урађено како не треба“, навео је он.

Напоменуо је да је његов фокус на бољем животу грађанки и грађана, развоју економије и привреде, као и владавини права.

„То једино можемо уједињени и са јасним циљем а то је пут у ЕУ,јасно дефинисаним корацима и одговорним партнерством са тим земљама“, поручио је министар привреде.

Оставите Коментар