ДОК се распадао СССР – Михаил Горбачов је `цвилио` као плашљив пас.

Александар Лукашенко – потпуно свестан да је Белорусија мета обојене револуције, којом се диригује из Варшаве, Вашингтона и Виљнуса – показао је како лидер и државмник треба да се држи у таквим ситуацијама.

Командовао је својим апаратом силе из државног „ситуационог центра“, па сео – у пратњи такође наоружаног сина Николаја – у хеликоптер са аутоматом у рукама.

Још је – први пут од избијања масовних демонстрација – перфектно добио и информативни рат.

Могло би се рећи: Лукашенко-НАТО 5:0 у инфо-ратовању.

Штаб „обојених“ јесте организовао најмасовнији протест досад, али Лукашенко не само да их је разбио на пропагандном плану, него је одмах и објавио како је то урадио – све се види.

Док су се демонстранти шуњали око Дворца, предомишљајући се да ли да крену на јуриш, он је сео у хеликоптер, обишао центар града и вратио се. Када се вратио, демонстраната више није било. Данас чак нико није ни ухапшен.

Информативном победом легалне власти у Минску може се сматрати и ова изјава белоруског министра одбране генерала Виктора Хрењина:

„У свом последњем рату Белорусија је изгубила сваког трећег човека и фактички је била збрисана са лица земље!

У знак жалости, помена и сећања у нашј земљи су подигнуте хиљаде меморијала и споменика. За нас су они били и остају света места! К њима су одувек долазили људи да се поклоне, помоле, положе цвеће за погинуле браниоце Отаџбине! Ми, војници, нећемо дозволити да скрнаве та света места, на њима не може бити места за фашизам!

Ми не можемо да мирно гледамо како се под заставама под којима су фашисти организовали масовна убиства Белоруса, Руса, Јевреја и припадника других националности – данас организују акције на тим светим местима.

Ми то не можемо да допустимо!

И зато их од данас узимамо под своју одбрану и заштиту!

Категорички упозоравамо: У случају нарушавања поретка и мира на тим местима – имаћете посла не са милицијом него са – армијом!»

Leave a Reply