Министар одбране Србије Милош Вучевић је у својим наступима више пута јасно показао да поштује територијални интегритет и суверенитет сваке земље, укључујући и Украјину и сусједне Црну Гору и Сјеверну Македонију, али чињеница да се дрзнуо да брани исто то на примјеру своје сопствене земље смета црногорским антисрпским шовинистички медијима и пропалим политичарима и ДПС јуришницима попут Миодрага Влаховића и Ивана Вуковића, јер ти и такви, заједно са својим западним менторима, сањају да Србију сведу на београдски пашалук, изјавио је предсједник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он је појаснио да је министар Вучевић, говорећи о томе да ће се Црној Гори и Сјеверној Македонији обити о главу признање тзв. Kосова, јасно и недвосмислено мислио на то да ће те земље такође постати објекат великоалбанских претензија, а не само Србија.

,,Kада год неко из Србије помене Црну Гору у било ком контексту, то је мијешање у унутрашње послове Црне Горе, а када Црна Гора подржава да се од Србије отима дио територије, то је ваљда њихов знак захвалности нама јер им школујемо ђецу и лијечимо болесне. Земља која спроводи апартхејд над 30% својих становника само зато што су Срби, баш као што је то чинила Украјина са Русима, а у којој Албанци већ сада држе многе полуге моћи и желе да је распарчају, и сама треба да се замисли да ли је у будућности чека сценарио сличан украјинском“, нагласио је Ђурђев.

Предсједник Српске лиге истакао је да званични Београд коначно, после дуго деценија, води одлучну политику у правцу заштите интереса Срба у Црној Гори, али и раскринкавања и уништавања мафијашких црногорских структура у самој Србији.

,,Предсједник Србије Александар Вучић у скоро сваком свом обраћању помиње случај Срба у Црној Гори и њихову обесправљеност, а и сам је био мета црногорских мафијашких кланова који су му пријетили убиством. Срби у Црној Гори имају само Србију да их заштити и, за разлику од времена Тадића и Kоштунице, могу у сваком тренутку да се ослоне на Вучића и Вучевића, јер они крајње озбиљно схватају Устав Србије који им налаже да штите интересе свог српског народа било гђе на свијету, а посебно тамо гђе је на својим вјековним огњиштима“, закључио је Ђурђев.

Оставите Коментар