ДРОН који је Војска Србије оборила у рејону Копаоника, пошто је надлетао војне објекте, долетео је са југа Косова и Метохије, рекао је министар одбране Милош Вучевић.

Дронова је претходних дана било више него што је уобичајено и забрињавајуће је то што су се кретали око војних објеката и тамо где је војска, рекао је Вучевић гостујући на ТВ Прва.
Упитан чији је дрон који је онеспособљен у околини Рашке, министар одбране је рекао да то не може да каже, али да није дошао са севера Косова већ са југа.

Вучевић је истакао да је председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић одмах потписао неопходне акте да Војска Србије може да реагује и да ће она дејствовати када год буде угрожена безбедност земље.

Упитан на шта се Србија спрема и шта значе маневри који су били у четвртак, рекао је да су војне вежбе, па и она на Пасуљанским ливадама, биле давно планиране и да их је било по целој Србији.

– Војска се спрема да буде на висини задатка, да испуни наредбе врховног команданта и да чува Србију – истакао је Вучевић.

Додао је да Србије не жели ратове, већ да је за разговоре али да је спремна за све опције, те да ће руководство Србије и војска учинити све да до рата не дође.

Оставите Коментар