Удружење „Заштитник предузетника и привредника Србије“ затражило је данас оставку министарке рада и чланице Дарије Кисић Тепавчевић јер како наводе, својим деловањем у Кризном штабу уништава радна места, која би као министарка требало да чува. Такође траже да се свима који су мерама онемогућени да раде отпишу порези и доприноси и надокнаде сви фиксни трошкови од почетка пандемије до данас.

“Очекујемо да госпођа Дарија Кисић Тепавчевић поднесе оставку на све функције због сукоба интереса јер својим непрофесионалним деловањем у кризном штабу уништава радна места што је супротно функцији министра за рад чија је дужност да ствара радна места, као и због афере и боравка у угоститељском објекту док су остали угоститељски објекти били затворени” наводи се у саопштењу.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Захтева се да се у најкраћем року свима који су мерама онемогућени да раде (угоститељи, играонице, перионице, ћумуране, туризам, организација догађаја са пратећим делатностима):

– отпишу порези и доприноси
– надокнаде сви фиксни трошкови од почетка пандемије до данас
– надокнаде трошкови 80 одсто бруто зарада за 12 месеци
– укину парафискални намети и непотребне дажбине (еко-такса, сокој, натписи на објектима…)
– смањи пдв-а на 5 одсто у наредне две године
– умање све локалне дажбине и таксе

Ово удружење тражи да се прекине “са етикетирањем угоститеља, који су испунили све захтеве и спровели све мере, као дежурних криваца да би се скренула пажњу са фабрика, крцатих аутобуса и гондола”.

Такође очекују да инспекције поднесу јавни извештај о контроли мере једна особа на 9 квадратних метара у хипермаркетима и градском превозу.

“С обзиром на још једну штетну, дискриминаторску, научно и правно неутемељену одлуку кризног штаба захтевамо да се по хитном поступку почне са применом Уредбе о условима и критеријумима усклађености државне помоћи ради отклањања озбиљног поремећаја у привреди проузрокованог епидемијом заразне болести ковид 19” истиче се у саопштењу.

Оставите Коментар