Бутулија, који је рођен 19. септембра 1976. године, био је узоран, млад пословни човек, радо виђен у пословним круговима, човек од речи и поверења, који је постигао бројне успехе у Србији и свету, и свуда био признат и цењен.

На челу АМСС налазио се од 22. јула 2014. године и за време његовог мандата Ауто-мото савез доживео је највећи процват.

Бутулија је први са Балкан био члан Управног одбора ФИА Регије 1, једне од четири регије које чине Међународну аутомобилску федерацију (ФИА), која обухватајући националне аутомобилске организације из земаља Европе, Африке и Блиског Истока уједно чини и највећу регију ове федерације.

Био је председник рукометног клуба Црвена звезда, који је поставио на здраве ноге. Спортски савез Србије изабрао је 2018. године Бутулију за потпредседника своје Скупштине. Захваљујући њему у Зрењанин је после 15 година враћено такмичење у мото-спорту „Велика награда Зрењанина“ и направљена је нова стаза за трке, али је и у Крушевцу отворио шампионат у мото-кросу.

Такође, захваљујући њему српски мотциклисти су постигли успех на најзахтевнијој, најтежој и најпрестижнијој трци мотоциклиста на свету, „24 сата Ле Ман“ у оквиру Светског шампионата „24 Хеурес Мото“.

Не само то, већ је у сарадњи са Управом саобраћајне полиције МУП и ЈКП Паркинг сервис, а уз подршку Асоцијације техничких прегледа возила, АМСС на челу са Бутулијом организовао годинама и бесплатне акције „Исправно возило – безбедно возило“. Бутулија је небројано пута апеловао на возаче и све учеснике у саобраћају да им безбедност буде на првом месту.