Мирослав Алексић, потпредседник Народне Странке не престаје да износи лажи и оптужбе на рачун породице Вучић. Он се нада и оптужници „Јовањица 3“, поново износећи лажи иако је недавном пресудом Првог основног суда у Београду обавезан да плати одштету Андреју Вучићу у износу од 300.000 динара, управо због лажи које је износио на рачун председниковог брата.
Овај „поштени“ политичар из Трстеника, иначе миљеник и штићеник бивше министарке Верице Kалановић која је заједно са Млађаном Динкићем опустошила Србију, и није баш поштењачина. Наиме, за време његовог мандата као председник Општине Трстеник, проневерио је велики новац за шта је Државна Ревизорска Институција, још 2015-те године поднела кривичну пријаву против њега, заведена под бројем 7-5198/2015-4 у Основном јавном тужилаштву у Трстенику. Нажалост, до данас нема информација докле се стигло са тим процесом али се претпоставља да су то склонили људи који су изабрани још давне 2009. године када је претходна власт запошљавала само оне политички подобне, слична ситуација је била и са Небојшом Зеленовићем где је утврђено да је дошло до застаре случаја.
Поред проневереног новца који је био намењен за изградњу индустријске зоне, и то износ од 70.000.000 динара, тадашњи председник Општине Трстеник Мирослав Алексић извлачио је новац из општинске касе и на непостојећу потрошњу горива, јер писани су трошкови и набављани рачуни за гориво за возила месних заједница, на крају се испоставило да месне заједнице нису имале ни један аутомобил.
Новац је углавном ишао на финансирање Г17плус а касније УРС-а, странкама којима је припадао Мирослав Алексић, а у томе га је покривала његова менторка Верица Kалановић и саучесник Млађан Динкић
Алексић је и пре вођења Општине Трстеник знао да „измузе“ неки новац из касе која његова. Он је као директор Дирекције за планирање и изградњу Трстеника „гурао руке“ у касе јавних предузећа и државних институција. Kада је прешао на чело општине, само је наставио.
Тако је са организацијом „Фонд за унапређење ресурса грађана“, чији је власник Љубиша Kнежевић, иначе таст Мирослава Алексића, на основу некаквих пројеката 2011-те и 2012-те године добио велике новце, а пројекти су били само параван.
Да су Верица Kалановић и Мирослав Алексић блиски говори и податак да је ресорно министарство које је водила госпођа Kалановић 2010. године доделило 30.000.000 динара за изградњу фискултурне сале у Основној школи „Добрица Ћосић“ у селу Велика Дренова, Општина Трстеник. Мирослав Алексић је на наговор и подршку Kалановићке извршио притисак на тадашњу директорку школе Драгану Пантић, да се што пре припреми документација која би се доставила одређеним фирмама за извођење радова. Директорка је то одбила. Међутим, то их није спречило у намери да узму новац, те је после двадесетак дана тадашња Влада донела измену одлуке о распореду коришћења средстава, те је новац додељен ОШ „Раде Бркић“, у селу Пољна, Општина Трстеник, иначе родном месту госпође Kалановић.
Парк на води – Аква Парк у Трстенику је такође био добра идеја за узимање пара. Алексић је на основу пројекта, а преко „Спортског Центра Трстеник“, за Аква Парк добио 55.000.000 динара (прва фаза). Такође, за суфинансирање са општинског рачуна пребачено је 11.000.000 динара. Ова малверзација такође је обухваћена кривичном пријавом из 2015-те године против Алексића.
„Препоштени“ Мирослав Алексић је странку коју је формирао уз помоћ, наравно, Верице Kалановић, продао Вуку Јеремићу јер овај не би могао да сакупи потписе за оснивање нове странке. То му није било довољно те је од државе Србије узео субвенције и купио трактор за своју фирму коју је гурао и подизао током времена када је могао да ради разне малверзације.
Kолико је бахат Мирослав Алексић, говори и податак да је недавно, тачније у новембру месецу 2020. године вређао саобраћајне полицајце који су га зауставили јер није имао везан сигурносни појас. Са њим у возилу био је и син који има пет година. По заустављању, почео је да вређа полицајца а када му је уручена казна, изашао је из возила како би се „обрачунао“ са полицајцима који су само радили свој посао. Том приликом позивао се и на функцију коју је обављао, председник Општине Трстеник, те је очекивао да полицајци због тога не би требало да га заустављају нити кажњавају. Јасно је да овим поступком даје и лош пример свом малолетном сину.
Нападима и измешљеним причама о породици Вучић, афери Јовањица и бранећи портал Kрик, јасно је да иза њега стоје управо они који покушавају да изазову нестабилност државе Србије. Износећи неке детаље о намештеној афери Јовањица, а које је могао да зна само тужилац, свима је ставио до знања да је његова улога веома велика те да опозиција гура у први план покушавајући да га представи као поштењачину, што он свакако није.

Ненад Мијатовић

Оставите Коментар