Мирослав Лазански, коментатор дневног листа „Политика“, изјавио је да је председник Русије био фасциниран и изненађен бројем људи испред Храма.

Коментаришући то што се Путин обратио народу окупљеном испред Храма Светог Саве Лазански каже да председник Русије то ретко ради.

– Он је јуче био фасциниран бројем људи испред Храма, вероватно то није ни очекивао. По његовом говору тела видео сам да је био угодно изненађен и импресиониран – навео је Лазански и додао да код Руса постоји уважавање према српском народу.

Лазански је оценио и да Русија цени политичку позицију Србије када је у питању војна неутралност, као и да у односима двеју земаља постоји вековно пријатељство.

– У односима између држава постоје интереси, у односима између Србије и Русије постоје и интереси Србије и интереси Русије, било би неозбиљно занемаривати тај елемент међудржавних односа, али постоји и нешто што се зове традиционално вековно пријатељство, постоје симпатије код српског народа према Русима – изјавио је Лазански.

Према његовим речима, због посете Путина постоји и мала комшијска љубомора у региону.

– Нигде у Европи не постоји синтагма „Нека комшији цркне крава“, само на нашим просторима. Ја то нигде нисам видео, ни кроз литературу, ни било где. То постоји само на Балкану, тако да те реакције са Балкана су за очекивати – оценио је Лазански.

--