Председник Српске деснице Миша Вацић гостујући у интервјуу на каналу Славија инфо говорио је о политичкој ситуацији у Србији, медијима, односу према СНС, ситуацији на политичкој десници и одговорио на бројна провокативна питања водитеља Љубомира Стефановића.

Вацић је рекао да је упутио позив свим десним партијама и покретима за заједнички излазак на изборе али да, иако сви вервбално подржавају идејју, избегавају да учествују у њеној конкретизацији. Вацић је открио да планира да се кандидује на предстојећим председничким изборима.

Он је рекао да је спреман да сарађује са сваким осим са ДС, њеним дериватима и Дверима. Он је рекао да је Бошко Обрадовић “чачанска Мариника Тепић”, да га је издао 2010. године када су договарали сарадњу на спречавању пеерске параде и да је још тада отпочео сарадњу са Драганом Ђиласом и Демократском странком. 

Вацић је рекао да је опозиција СНС-у, али да подржава блиску сарадњу са Русијом, наоружавање Војске Србије, брисање улица са хрватским називима у Београду, увођење Дана заставе и поједине друге позитивне потезе. Вацић је рекао да је Бриселски споразум био велика грешка и да је погрешно што Српска листа учерствује у раду нелегалних приштинских институција.

Он је детаљно прокоментарисао опозиционе политичке партије, тврдећи да нема ни једне која не сарађује са Вучићем.

Вацић се заложио за гашење РТС због великог утицаја који амбасаде имају на његово уређивање, а да би требало отворити ново предузеће под називом Српска радио телевизија.

Оставите Коментар