Миша Вацић, председник Српске деснице, реагујући на изјаву заменика премијера терористичке такозване државе Косово Енвера Хоџаја, да је изградња насеља „Сунчана долина“ у општини Звечан покушај колонизације и промена етничке структуре на Северу оштро је одговорио објашњавајући да је управо сепаратистичка ОВК извршила промену етничке структуре.

„Подсетио бих не само домаћу јавност, већ и Европску Унију на коју се Хоџај позива да су управо шиптарски терористи 1999. године извршили насилно промену етничке структуре тиме што су прогнали 226.418 Срба са Косова и Метохије, а затим су исти ти сепаратисти извршили насељавање Космета са око 700 хиљада Шиптара из Албаније“, одбрусио је Вацић, додајући да је апсурдно говорити о колонизацији сопствене територије већ да је реч искључиво о људима који желе да се врате на своја огњишта одакле су под терором и насиљем протерани.

„Српска десница се залаже за насељавање сваког дела, сваког милиметра наше територије, и не може бити никоме спорно да се прогнани Срби враћају на своја огњишта нити да се грађани Србије, у оквиру Србије селе са једног на други крај територије. Такође, подржавамо иницијативу државе за изградњу насеља „Сунчана долина“ у којем ће бити смештено преко 1.500 повратничких породица. Апелујем да се у складу са финансијским могућностима државе, овакви пројекти наставе и да што већи број Срба врати у своју Јужну српску покрајну.

Миша Вацић је истакао да је потпуно иронично, шта више безобразно од стране шиптарских сепаратиста који су окупирали Космет, изјаве попут Хоџајеве о колонизацији, поготово данас, када је миграција основно људско право, данас када милиони људи из Африке и Азије насељавају Европу.

„Мигранти насељавају Европу и нико им не спори то право, али зато поједини себи дозвољавају да кажу да Срби сами насељавају односно колонизују сопствену територију, што је међународним правом дозвољено“ искључив је Вацић.

„Хоџај је или безобразан или болестан када може овако нешто да тврди“ закључио је председник Српске деснице.

Leave a Reply