Председник Српске Деснице Миша Вацић објавио је данас да ће се кандидовати за председника Србије на изборима 3. априла, а да ће та странка изаћи самостално и на парламентарне и београдске изборe уколико не буде постигнут договор за јединственој патриотској листи.

Вацић је рекао да се кандидује против политике Александра Вучића која је увела санкције Белорусији, поставила лезбејку за премијера Србије, дозволила страним амбасадорима да вршљају по Србији и која мења Устав по налозима споља, али и против политике коалиције окупљене око Драгана Ђиласа коју је назвао НАТО кандидатима.

– Не можемо да се удружујемо са онима којима је команда у страним амбасадама нити да подржимо актуелну власт – објаснио је Вацић.

Он је рекао да се противи избору Вучић или Ђилас и да је време да “Вучић оде у пензију, а Ђилас у затвор”. 

– Вучић није имао храброст да ухапси Ђиласа нити и једног другог криминалца из предходне власти, а неке је и инкорпорирао у своју власт – рекао је Вацић и најавио да ће кампању почети у среду из Ниша.

Вацић је објаснио да би његов и успех Српске Деснице на изборима омогућио мирну предају власти, док би опстанак СНС или долазак оних који говоре о одмаздама и гиљотинама могао Србију да уведе у грађански сукоб. 

На питање руског новинара шта би му били први потези уколико би победио на изборима Вацић је одговорио да би укинуо санкције Белорусији, протерао амбасадоре које се мешају у унутрашње ствари Србије и затражио од Русије и Кине да се укључе у преговоре о Косову и Метохији.

Вацић је још једном позвао све лидере странака које се сматрају десничарским и суверенистичким да седну заједно за сто и договоре заједнички излазак на изборе додајући да је у том случају спреман и да повуче своју кандидатуру зарад вишег циља и заједничког кандидата.

1 KОМЕНТАР

  1. Има виц о Ђиласу 😊
    –Која је разлика између Јосипа Броза Тита и Александра Вучића?
    –Па Тито се пре ратосиљао Ђиласа!!😂😂

Оставите Коментар