Кандидат за градоначелника Београда и носилац листе “Кад се војска на Косово врати” Миша Вацић каже да је проблем 165 нехигијенских ромских насеља у Београду лако решив. Он подсећа да се Београд суочава са недостатком радне снаге и да би радно способне Роме који живе у тим нехигијенским насељима требало оспособити да умеју да раде послове који се траже на тржишту рада.

“Град мора да их попише и да им помогне да добију документа како би могли да се запосле. Град би им организовао едукације за потребна занимања. Уместо да увозимо раднике са Шри Ланке на та радна места можемо да запослимо наше Роме”, каже Вацић.

Он објашњава да би уместо 30.000 социјалних случајева који живе у нехигијенским насељима град добио до 10.000 нових радника који би били способни да се брину о својој деци и старима, као и да би побољшање економског стандарда довело до тога да они сами напуштају нехигијенска насеља и да налазе боља места за живот. Вацић додаје да би у насељима где се налазе куће од чврстих материјала требало учинити све да се инфраструктура подигне на виши ниво и да она постану хигјенска насеља.

Оставите Коментар